Tulevaisuuden turvallisuus rakennetaan yhdessä

Kannanotto

Rauha ja turvallisuus ovat sekä paikallisia että maailmanlaajuisia kysymyksiä. Me neljä edustamme neljää eri puoluetta neljässä eri maassa. Historialliset perintömme eroavat toisistaan, mutta silti useampi asia yhdistää kuin erottaa meitä. Seisomme yhdessä avoimen maailman, vapauden ja rauhan periaatteiden takana. Näitä periaatteita täytyy myös puolustaa. Olemme vakuuttuneita siitä, että tulevaisuutemme turvallisuus pohjautuu rauhanomaiseen sotilaalliseen yhteistyöhön.

Moni tekijä asettaa nykyisin kasvavia vaatimuksia yhteistyölle ja asiantuntemukselle niin monella alalla, etteivät pienimmät maat niihin yksin pysty vastaamaan. Uudessa verkostoituneemmassa ja avoimessa maailmassa yhden maan tapahtumat vaikuttavat toisiin entistä laajemmin. Maailmanlaajuiset kriisit ovat monimuotoisia. Luonnonkatastrofit, sodat ja uudet kyberuhat digitaalisen sodankäynnin muodossa ovat nykypäivän yhteisiä ongelmia. Kukaan ei ole yksin vaaran iskiessä. Yhteistyön edut ovat selvät.

Edustamistamme maista kaksi, Norja ja Viro, ovat jo Naton jäseniä. Myös kahden muun, Suomen ja Ruotsin, on aika liittyä mukaan yhteistyöhön. Maamme ovat jo olleet mukana Naton harjoituksissa ja muovanneet varustuksensa Nato-yhteensopivaksi. Kannatamme kaikki pohjoismaista puolustusyhteistyötä, mutta se ei ole täysimääräisesti mahdollista ilman kaikkien maittemme Nato-jäsenyyttä. Pohjoismainen yhteistyö ei korvaa laajempaa kansainvälistä yhteistyötä.

Kantaaksemme vastuumme rauhasta ja turvallisuudesta myös kansainvälisesti, on Suomen ja Ruotsin aika ottaa seuraava luonnollinen askel pohjoismaisen ja kansainvälisen turvallisuuden nimissä ja liittyä Naton täysjäseniksi.

Susanna Koski, puheenjohtaja Kokoomusnuoret
Erik Bengtzboe, puheenjohtaja Moderata Ungdomsförbundet MUF, Ruotsi
Paul Joakim Sandøy, puheenjohtaja Unge Høyre, Norja
Marek-Andres Kauts, varapuheenjohtaja IRL Noored, Viro

Lisätietoja:

Koski Susanna

Koski Susanna

kansanedustaja

susanna.koski@eduskunta.fi

045 631 9707

Kommentti artikkeliin “Tulevaisuuden turvallisuus rakennetaan yhdessä
  1. Ville Mustonen sanoo:

    Olipas mitäänsanomaton jutustelua. Olen pettynyt. Ei minkäänlaista konkretiaa! MEIDÄN TÄYTYY, KOSKA AIKA ON TULLUT! NYT MENNÄÄN EIKÄ MEINATA, KOSKA NÄIN VAIN ON. YHTEISTYÖLLÄ AUTETAAN TOISIAMME YHDESSÄ (kerro jotain uutta!)…! Apua mikä taso – ja oliko vielä pj!?! Mikä tulevaisuus Suomella onkaan vielä edessään?! :/ :O

Ota kantaa