Helsingin Kansalliset Nuoret

Kyllä korkeammalle rakentamiselle!

Kannanotto

Helsingin Kansalliset Nuoret iloitsee Helsingin kaupunginhallituksen myönteisestä päätöksestä norjalaisen hotellisijoittaja Arthur Buchardtin hankkeelle. Jätkäsaareen nouseva kahden 16-kerroksisen tornin kongressihotelli on positiivinen signaali Helsingin korkeamman kaupunkiprofiilin kehittymisen puolesta. Pääkaupunkiseudun huutava asuntopula edellyttää, että Helsinkiin rakennetaan lisää – erityisesti ylöspäin.

Helsingin asuntopulaan ja asumisen hintaan voidaan vaikuttaa lainsäädäntöä ja sääntelyä keventämällä. Korkeamman rakentamisen mahdollistaminen edellyttäisi väljempiä kaavamääräyksiä ja tarkkoihin yksityiskohtiin puuttuvan kaavasääntelyn sijaan rakentajille tulisi sallia enemmän vapauksia asuntosuunnitteluun. Eniten kysyntää kohdistuu pinta-alaltaan pieniin asuntoihin, joten suuriin keskipinta-aloihin kannustavat määräykset ovat metropolialueella järjettömiä. Lisäksi rakennusprojekteja pitkittäviin tahallisiin kaavavalituksiin tulisi puuttua asettamalla ne maksullisiksi.

Helsingin Kansalliset Nuoret toivoo, että eduskuntavaalien alla Helsingissä keskityttäisiin veroeurojen tuhlaamisen ja rakentamisen jarruttamisen sijaan tulevaisuuteen katsovaan kaupunkipolitiikkaan. Metropolialueen sydämenä Helsingin ei tule kangistua kaavoihin vaan kehittyä ajan sykkeessä. Koko kaupungin museoiminen turistien iloksi ei saa tulla kyseeseen. Sen sijaan Helsingissä on rakennettava enemmän ja korkeammalle.

Helsingin Kansalliset Nuoret on kokoomusnuorten helsinkiläinen paikallisyhdistys.

Lisätietoja:

Marttunen Pessi

Marttunen Pessi

Liittohallituksen jäsen

pessi.marttunen@gmail.com

+358 40 848 5628

Ota kantaa