Kokoomusnuoret: Valtiovarainministeri Antti Rinne on vieraantunut työelämästä ja työväestä

Kannanotto

”Suhdanneherkillä ja esimerkiksi sesonkialoilla työn tarjonta on rajallista tai vaihtelevaa. Työmarkkinajärjestelmästämme jäykkyydestä johtuen riski palkata vakituinen työntekijä voi olla yrityksille liian suuri. Silloin työnantaja jää ilman työntekijää ja työntekijä jää ilman työpaikkaa”, Koski sanoo.

Kokoomusnuoret pitää hyvänä hallituksen aiempaa suunnitelmaa mahdollistaa ajoittainen ja rajoitettu työnteko työttömyyden aikana ilman suoraa tukien menetystä. Uudistus palvelisi nollasopimusmahdollisuuden ohella erinomaisesti sekä työntekijöitä että työnantajia. Se helpottaa sekä työelämään siirtymistä ja siinä pysymistä. Nollatyösopimuksen poistaminen ei siksi ratkaisisi työelämän ongelmia, vaan päinvastoin lisäisi niitä.

– ”Suomalaiset työmarkkinat eivät kaipaa enää yhtään lisäsääntelyä. Työelämään on luotava nykyistä laajempia mahdollisuuksia ja joustoja yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. On aina parempi, että nuorella on mahdollisuus työntekoon työttömyyden sijaan. Työmarkkinamme tarvitsevat joustavuutta irtisanomisten asemesta ja nuoret työtä sosiaalietuuksien sijaan”, Koski perustelee.

Lisätietoja:

Koski Susanna

Koski Susanna

kansanedustaja

susanna.koski@eduskunta.fi

045 631 9707

Ota kantaa