Suomalaiset yritykset maailmanmarkkinoille

Kannanotto

Kokoomusnuoret vaatii hallitukselta tekoja suomalaisten yritysten kansainvälistymiseksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

Kokoomuksen Nuorten Liiton 81. liittokokous uskoo suomalaisen yrittäjyyden kasvun löytyvän kansainvälisiltä markkinoita. Maaksi, jonka bruttokansantuote nojaa huomattavan paljon ulkomaanvientiin, olemme toistaiseksi pieni tekijä maailmalla. Suomalaisia yrityksiä tulisi saada maailmalle suurten teollisuuden alojen: kone- metalli ja paperi-teollisuuden alojen rinnalle.

Suomen kansainvälistä kilpailukykyä arvioidessa tulee katsoa vertailuja, jotka vastaavat paremmin todellisuutta. Suomi ei ole kilpailukyvyltään kärkimaita vaan ennemminkin sveitsiläisen IMD World Competitivines Center -vertailun (2014) mukaisesti vasta kahdeskymmenes, muiden pohjosmaiden sijoittuessa kymmenen parhaan joukkoon. Useat pohjoismaiset tuotemerkit ovat jo vuosikymmeniä menestyksekkäästi laajentuneet globaaleiksi brändeiksi.

Kokoomusnuoret korostavat, että toimiva finanssisektori, teknologiset innovaatiot, monipuolinen talous ja elinkeinoelämä,valtiontalouden kurinalaisuus sekä vakaa toimintaympäristö ovat parhaat eväät kilpailukyvyn parantamiseksi.

Merkittävän haasteen aiheuttaa naapurimaitamme pienempi kotimainen pääoma, jota tarvitaan liiketoiminnan laajentamiseksi rajojen ulkopuolelle. Kokoomusnuoret vaatii hallitukselta toimia, joilla tehdään investoinneista Suomeen ja suomalaisiin yrityksiin houkuttelevia.

Suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kilpailukyky turvataan parhaiten keventämällä verotusta ja purkamalla kasvun ja kaupan esteitä. Työn tekemisen ja teettämisen pitää aina olla kannattavaa.

Myös Suomi on mukana globaalissa kilpailussa. Kokoomusnuorten mielestä jokaisen suomalaisen yrityksen tulee olla lähtökohtaisesti myös kansainvälinen yritys.

Lisätietoja:

Koski Susanna

Koski Susanna

kansanedustaja

susanna.koski@eduskunta.fi

045 631 9707

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.