Suomeen tarvitaan lisää oikeudenmukaisuutta

Kannanotto

Kokoomusnuoret vaatii hallitukselta määrätietoisempia toimenpiteitä, jotta koko Suomi saadaan vauhtiin. Suomen julkisen talouden suuret haasteet ovat yhtä ratkomatta ja yksityinen sektori sukeltaa kysyntälamassa.

– Tunne samassa veneessä olemisesta horjuu, koska nyt ja tulevaisuudessa työtä tekevää kansanosaa, jotka kantavat vastuuta myös muiden hyvinvoinnista on paljon vähemmän, kuin huollettavia. Näin emme voi jatkaa, sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Koski

Kokoomusnuorten mielestä Suomen alavireisen talouden kasvunäkymiä voi parhaiten edistää parantamalla olosuhteita, joissa kansalaisetkin voivat osallistua omalla toimeliaisuudellaan paitsi oman tilanteensa, myös koko kansantalouden tilan kohentamiseen. Sekä yrityksillä että yksilöillä taloudellisen toimeliaisuuden niukkuus johtuu siitä, ettei rahaa ole tai se menee pääasiassa verojen maksamiseen.

– Työllisyyttä ja ostovoimaa on edesautettava ensisijaisesti verotuksen merkittävillä kevennyksillä. Yritysverotukseen on tehtävä merkittävä kevennys, jota tasapainotetaan yritystukien roimalla leikkauksella. Ansiotuloverotukseen on saatava perälauta ja progression kiristämisestä on luovuttava.

– Suomeen tarvitaan lisää oikeudenmukaisuutta. Sen edistämiseksi tarvitaan toimintatapoja, joita nykypolitiikka ei enää ilmiselvästi tuota, Koski sanoo.

Pieni mutta symbolisesti merkittävä ele oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi olisi valtion monopoliyritysten johdon palkkojen ja palkkioiden leikkaaminen.

– Otetaan esimerkiksi Alko, onko viinan myyminen suomalaisille niin vaikeaa, että nykyinen palkkioiden taso on perusteltu, Koski kysyy.

Lisätietoja:

Koski Susanna

Koski Susanna

kansanedustaja

susanna.koski@eduskunta.fi

045 631 9707

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.