Kohti demokraattisempaa Kokoomuksen Nuorten Liittoa

Kannanotto

Kaakkois-Suomen Kokoomusnuoret toivoo Kokoomuksen Nuorten Liitolta avointa ja rehtiä puheenjohtajakilpaa. Piirijärjestö on päättänyt, ettei se asetu ryhmänä kenenkään ehdokkaan taakse eikä vaadi jäseniään äänestämään tietyllä tavalla.

– Tiedämme, että jäsenemme ovat kykeneväisiä tekemään omat ratkaisunsa. Liitossa on vuosien saatossa nähty jos jonkinlaista painostusta, josta me haluamme sanoutua irti ja luottaa jäsenistömme omaan harkintakykyyn, perustelee Kaakkois-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matti Lindholm.

Toistaiseksi KNL:n puheenjohtajakilpaan on asettunut kaksi ehdokasta: kempeleläinen Janne Heikkinen ja helsinkiläinen Daniel Sazonov. Kaakkois-Suomen Kokoomusnuoret pitää kumpaakin ehdokasta pätevänä liiton johtoon. Uusi puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa Turussa 6.11.–8.11.2015.

Piirijärjestön mukaan tukemattomuuspäätöksessä ei ole kyse ehdokkaiden vähättelystä, uuden ehdokkaan odottamisesta tai päätöksentekokyvyttömyydestä, vaan luottamuksesta jäsenten harkintakykyyn.

– Yritämme omalta osaltamme tuoda Kokoomusnuoriin uutta ja tervettä kulttuuria nykyisen kahtia jakautuneisuuden sijaan, puheenjohtaja Lindholm sanoo.

Lisäksi Kaakkois-Suomen Kokoomusnuoret vaatii liittokokouspaikalle äänestyskoppeja ja normaaleja vaalikäytäntöjä, vaikka se haukkaisikin paljon resursseja ja aikaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että äänivaltaiset kokousedustajat äänestävät yksi kerrallaan äänestyskopeissa, mikä takaa vaalisalaisuuden säilymisen.

– Vaalisalaisuuden pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta näin ei aina valitettavasti ole KNL:ssä ollut. On aika askeltaa uuteen päätöksentekokulttuuriin myös Kokoomuksen Nuorten Liitossa, linjaa Kaakkois-Suomen Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Tuukka Rissanen.

LISÄTIETOJA:
Matti Lindholm
Puheenjohtaja
Kaakkois-Suomen Kokoomusnuoret ry
matti@gwe.fi
040 848 6252

Ota kantaa