Savo-Karjalan Kokoomusnuoret: Koululaisten kesälomia siirrettävä

Kannanotto

Savo-Karjalan kokoomusnuoret haluaa koululaisten kesälomia siirrettäväksi kahdella viikolla alkamaan vasta kesäkuun puolesta välistä ja päättymään elokuun lopussa.

Siirrolla pidennettäisiin Suomalaisten matkailuyrityksien matkailukautta ja toimisi piristys ruiskeena ulkomaisten turistien määrän vähentyessä. Siirron jälkeen lomat olisivat myös lähempänä yleistä eurooppalaista lomakautta.

Koululaisten lomakauden siirrolla parannetaan lukuisten suomalaisten kesämatkailukohteiden ja majoitusyrityksien toiminta edellytyksiä.  Pidemmällä lomakaudella elokuussa lomaileville eurooppalaisille turisteille saadaan enemmän ajanvietettä ja nähtävää. Nykykäytännössä kesäloma kausi loppuu kuin seinään elokuussa koulujen alkaessa. Elokuussa lomailevaa odottaa suljetut jäätelökioskit ja lomakohteiden lukitut portit.

Lomien siirrolla myös koululaiset nauttivat enemmän kesästä. Kesäkuuhun sattuvat viileät ja sateiset sääjaksot, viileät yöt ja kylmät uimavedet eivät lomalaisten mieltä lämmitä. Nykyisellä lomakäytännöllä koululaisilta jäävät nauttimatta elokuun lämpimät uimavedet ja helteet, kun koululaiset pistetään hikoilemaan koulun penkille elokuun alussa.

Lisätietoja:

Tertsunen Teemu

Tertsunen Teemu

Savo-Karjalan Kokoomusnuorten puheenjohtaja, liittohallituksen jäsen

teemu.tertsunen@gmail.com

0503587054

Ota kantaa