AKT:n on lopetettava vapaamatkustaminen

Kannanotto

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen ilmoitti lauantaina 23. tammikuuta AKT:n jättäytyvän yhteiskuntasopimusta koskevien neuvotteluiden ulkopuolelle vaatien työehtojen liittokohtaista sopimista.

Satakunnan, Hämeen ja Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret katsovat, että Piiraisen vastahankaisuus on muistutus pysähtyneisyyden ajasta, joka leimaa valitettavan laajalti koko AY-liikettä. AKT:n harjoittamasta suomalaista yhteiskuntaa riivaavasta osaoptimoinnista on välttämätöntä päästä eroon ja keskityttävä yhteen hiileen puhaltamiseen. Tilanne, jossa muut kantavat kortensa kekoon yhden yhteiskunnallisen toimijan laittaessa kapuloita rattaisiin yhteistyöstä kieltäytymällä, ei mahdu suomalaiseen oikeustajuun. AY-liikkeen tulisi keskittyä sen hedelmällisimpään tehtävään suomalaisen yhteiskunnan eheyttäjänä ja lopettaa keinotekoisen kahtiajaon ja byrokratian kiilan lyömisen suomalaiseen elinkeinoelämään.

”Yhteiskuntasopimusneuvotteluista kieltäytyminen kertoo yhteiskunnallisen vastuun välttelemisestä ja vapaamatkustajuudesta, jota Suomi ei tällä hetkellä kaipaa. Historia opettaa, että kansakunnan yksituumaisuus on aina viime kädessä ollut Suomen suurin voimavara.”, sanoo Satakunnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti-Jussi Vesa.

Lisätietoja:

Antti-Jussi Vesa
Puheenjohtaja
Satakunnan Kokoomusnuoret
044-018 8108

Johanna Farin
Puheenjohtaja
Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret
044-511 5789

Suvi Lankinen
Puheenjohtaja
Hämeen Kokoomusnuoret
040-761 2070

Ota kantaa