Pirkanmaan Kokoomusnuoret: Elina Lepomäkeä syytä kuunnella

Kannanotto

JULKAISUVAPAA HETI

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäen kannanotto sote– ja maakuntauudistuksien kaatamisesta ja hänen ilmoituksensa todennäköisesti äänestää niitä vastaan on rohkea teko hallituspuolueen kansanedustajalta. Pirkanmaan Kokoomusnuoret haluavat osoittaa täyden tukensa Lepomäen ulostulolle ja odottavat, että Lepomäen perustellut kommentit uudistuksen suurista vioista huomioidaan.

“Kuten hänen ilmoituksestaan tuli esiin, sote-uudistukseen liittyy niin suuria ongelmia, ettei sen läpivieminen tässä tilanteessa ole missään nimessä järkevää. Suurin kritiikki kohdistuu ansaitusti maakuntahallintoon, jolla ei ole juuri minkäänlaisia kannusteita hoitaa talouttaan esimerkillisesti sen saadessa rahoituksensa ja vastuunsa valtiolta. Suomi tarvitsee sote-uudistuksen muttei maakuntahallintoa”, sanoo Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Juhani Rantanen.

Lepomäki nosti eilen esiin myös valinnanvapauteen liittyvät ongelmat. Nykyisessä mallissa hänen mukaansa “kilpailua ei käytännössä ole, jos markkinoilla on vain muutama toimija ja niiden rahoitus pohjaa pikemmin asiakasmäärään kuin hoitoon. Jos maksetaan potilaiden rekisteröitymisestä eikä potilaiden hoidosta, järkevä yritys pyrkii rekisteröimään potilaita eikä hoitamaan heitä.”

Lepomäen ilmoituksessa nousi esiin myös ns. raha seuraa potilasta –mallin, jossa asiakkaalla on jokaisella kerralla käyttäessään sote-palveluita erikseen mahdollisuus valita hoitopaikkansa. Pirkanmaan Kokoomusnuoret pitävät tätä tärkeänä valinnanvapauden näkökulmasta, koska muuten valinnanvapautta ei käytännössä ole ollenkaan. Näin pelikenttä avattaisiin pienille– ja keskisuurille yrityksille.

“Kannatamme kilpailua markkinoilla, emme monopoleja! On jopa todennäköistä, että nyt suunnitellun mallin toteutuessa suuret yritykset tekisivät tuloksessaan tappiota, jotta saisivat ajettua kilpailevat PK-yritykset taloudellisesti niin ahtaalle, että ne eivät pystyisi ylläpitämään toimintaansa. Tämän jälkeen ne voisivat nostaa hintojaan, koska hintakilpailua ei enää olisi. Yksityinen monopoli on aina vähintäänkin yhtä huono ratkaisu kuin julkinen monopoli”, lisää Rantanen.

“Myös Uudenmaan Kokoomusnuoria on syytä kiittää asettumisestaan Elina Lepomäen avausten taakse. Tämä osoittaa sen, että kokoomuksen sisällä ei olla valmiita hyväksymään mitä tahansa mallia – vaadimme, että viat korjataan ja valinnanvapaus toteutetaan muodossa, jossa asiakkaalla on realistinen mahdollisuus valita!”

Pirkanmaan Kokoomusnuoret ry.

Juhani Rantanen, puheenjohtaja

0400 269 739

juhanirantanen@icloud.com

Lisätietoja:

Rantanen Juhani

Rantanen Juhani

Pirkanmaan Kokoomusnuorten hallituksen varajäsen

juhani.rantanen@icloud.com

Ota kantaa