Johtaako valtion omistajaohjausta ministeri vai PAU?

Kannanotto

Kokoomusnuorten tuore puheenjohtaja Matias Pajula on huolissaan valtion omistajaohjauksen uskottavuudesta. Pajulan mukaan vaikuttaa siltä, että pääministeri ja omistajaohjausministeri ovat toimineet valtionyhtiö Postin edun vastaisesti Postin ja PAU:n työmarkkinakiistassa.

”Viikkoja jatkuneen painostuksen jälkeen Posti pakotettiin taipumaan PAU:n tahtoon. Ilman ministereiden tukea tämä painostus ei olisi ollut mahdollista. Pääministeri Rinne ja omistajaohjausministeri Paatero antoivat esimerkin siitä, että valtionyhtiössä työmarkkinajärjestöt voivat painostaa omistajia yhtiön edun vastaisiin ratkaisuihin”, sanoo Pajula.

Kokoomusnuoret on vakavasti huolissaan omistajaohjauspolitiikasta ja valtion omaisuudenhoidosta.

“Jos omistajaohjauksesta tulee työehtosopimusneuvotteluiden työkalu, tulee vastuullisesta omaisuudenhoidosta mahdotonta. Aikooko Rinteen hallitus jatkaa tällä kansallisomaisuuden tuhoamisen tiellä? Ymmärretäänkö Valtioneuvoston linnassa, ettei kyseessä ole Rinteen, Paateron tai yhdenkään poliitikon vaan suomalaisten yhteinen varallisuus?” Pajula jyrähtää.

”Ministeri Paateron uskottavuus omistajaohjauksen toteuttamisessa horjuu pahasti. On perusteltua kyseenalaistaa Paateron edellytykset jatkaa tehtävässä” jatkaa Pajula.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347