Kokoomusnuoret kannustaa eroamaan Teollisuusliitosta – “Älä anna tukea työelämän kiusaajille!”

Kannanotto

Kokoomusnuoret kannustaa Teollisuusliiton jäseniä äänestämään jaloillaan, mikäli liiton painostus yksittäisiä, jopa liittoon kuulumattomia työntekijöitä kohtaan ei vastaa liiton jäsenten arvoja.

Sosiaalisessa mediassa keskustelua herättänyt #IdanPuolella-kansanliike on yhdistänyt ahkeria työntekijöitä puolustavat ihmiset yhdeksi liikkeeksi. Liike sai alkunsa Versowoodin tehtaalla työskentelevän liittoon kuulumattoman Ida Seppälän kokemasta uhkailusta ja nimittelystä, kun hän päätti jatkaa työtään lakosta huolimatta.

”Kohuun johtaneet tapahtumat osoittavat, että 70-lukulaista vihaa lakkoja rikkovia kohtaan ei ole onnistuttu kitkemään edes niiden osalta, jotka eivät liittoon kuulu”, sanoo Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Heidi Hanhela.

Ammattiliittojen harjoittama uhkailu ja nimittely eivät ole jääneet vain henkilökohtaiselle tasolle, vaan myös mediassa on nähty kommentteja jopa väkivallan uhasta. Puustellin Harjavallan keittiötehtaan pääluottamusmies Kai Hyrynkangas kommentoi vastikään Satakunnan kansalle lakkoa rikkovista työntekijöistä: “Rikkurit vastaavat omista teoistaan. He tietävät mitä heille käy. Mitä se sitten on, ei kannata painaa lehteen”.

“Teollisuusliiton lausunnot ovat saaneet aikaan voimakkaan vastareaktion – ja aivan perustellusti. Tällainen viestintä ei ole hyväksyttävää merkittävältä ammattiliitolta. Ammattiliiton jäsenen kannattaakin rohkeasti äänestää jaloillaan. Älä anna tukea työelämän kiusaajille!”, Hanhela jyrähtää.

Kokoomusnuoret katsoo, että kaikenlaiseen lakkoon kuulumattomien uhkailuun ja kiusaamiseen tulisi suhtautua ehdottoman vakavasti.

“On huolestuttavaa, että työnväenpuolueiksi itseään kutsuvat puolueet ja näiden toimijat ovat olleet hiljaa Teollisuusliitosta paljastuneen kiusaamis- ja uhkailuaallon paljastuttua”, Hanhela hämmästelee.

Kokoomusnuoret puolustaa ihmisten sanan-, ilmaisun- ja mielipiteenvapautta, joten ihmisillä on oltava oikeus järjestäytyä myös ammatillisin perustein. Parhaimmillaan ammattiliitto tukee jäsentensä ammatillisen osaamisen kehittymistä ja tuottaa toimialaltaan tärkeää tietoa yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi.

Lisätietoja:

Hanhela Heidi

Hanhela Heidi

Kansainvälisen vaikuttamisen sihteeri

heidi.hanhela@kokoomusnuoret.fi

+358 405 519 981

Co-Opted Vice President of the International Young Democrat Union (IYDU), Secretary General of Youth of the European People's Party (YEPP)

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin