Jyväskylän Kokoomuksen Nuoret

Jyväskylän talousarvio vuodelle 2020 on kestämätön

Kannanotto

KANNANOTTO
JULKAISUVAPAA 10.2.2020

JYVÄSKYLÄN TALOUSARVIO VUODELLE 2020 ON KESTÄMÄTÖN

Jyväskylän kaupungin talousarviota vuodelle 2020 käsiteltiin lukuisissa kaupunginvaltuuston kokouksissa edellisen vuoden aikana. On päivänselvää, että talousarvion lukujen tulkinta ja arviointi on pohjimmiltaan poliittinen päätös, jonka kaupunginvaltuutetut tekevät kaupungin virkamiesten työn avustamana. Vastuu lukujen johdonmukaisesta käsittelystä ja vastuullisesta päätöksenteosta on valtuutettujen harteilla.

Päätöksenteko muuttuu ongelmalliseksi, kun virkamiesten pohjatyöhön perustuviin lukuihin tehdään muutoksia poliittisin tarkoitusperin. Kokoomuksen Jyväskylän kunnallisjärjestö ja Jyväskylän Kokoomuksen Nuoret ovatkin huolissaan kaupungin viimeisimpään talousarvioon tehdyistä kestämättömistä muutoksista.

”On huolestuttavaa, että jälleen kerran on saatu todistaa, kuinka vihreiden johdolla on vasemmistoenemmistöinen valtuusto valmis tekemään politiikkaansa kaupunkilaisten kustannuksella, eikä heidän puolestaan. Kokoomus olisi ollut valmis hyväksymään kaupunginjohtajan vastuullisemman ja tasapainoisemman esityksen. Nyt kaupungin jo ennestään 34 miljoonan euron edestä alijäämäistä taloutta kuormitetaan uusilla menonlisäyksillä.” Kokoomuksen Jyväskylän kunnallisjärjestön tuore puheenjohtaja
Niilo Nissinen huomauttaa.

Valtuuston vihervasemmistolaisten ja keskustalaisten valmius luovaan lukujen tulkintaan haurastuttaa kaupungin toiminnan edellytyksiä tulevina vuosikymmeninä. Tasapainoinen kaupungin talous ei synny korkomenoarvioita ja myyntivoittoarvioita sopivasti viilailemalla, vaan se syntyy pitkäjänteisellä ja johdonmukaisella taloudenpidolla.

”Vuoden 2020 talousarvio voi vaikuttaa tällä hetkellä vakaalta ja tasapainoiselta, mutta ilman lisääminen arvioihin sinne, missä se kulloinkin sopivalta vaikuttaa, johtaa pitkällä aikavälillä hauraaseen rakennelmaan. Ei ole kaukaa haettua, että tulevina vuosina kohtalo kohtelee Jyväskylää kaltoin ja asettaa kaupungin eteen raskaita päätöksiä, joiden kanssa aikaisempien vuosien vastuuton taloudenpito ei auta. Tässä tilanteessa vastuuttoman päätöksenteon hinnan joutuvat maksamaan kaupunkilaiset” Jyväskylän Kokoomuksen Nuorten tuore puheenjohtaja Esa Ettala toteaa.

Kokoomuksen Jyväskylän kunnallisjärjestö ja Jyväskylän Kokoomuksen Nuoret vaativatkin valtuuston vihervasemmistolta ja keskustalaisilta enemmän vastuullisuutta Jyväskylän kunnallispolitiikassa.