Kokoomusnuorten Pajula: Heikennyksiä kevään ylioppilaiden asemaan ei voida hyväksyä

Kannanotto

Yliopistot ovat tänään linjanneet, että perinteisiä valintakokeita ei tänä vuonna järjestetä. Sen sijaan valinnat toteutetaan muilla tavoin, joita ei kuitenkaan ole määritelty. Kokoomusnuoret on erittäin huolissaan tämän kevään ylioppilaiden oikeusturvan toteutumisesta.

On ollut jo pitkään tiedossa, että valintakokeita ei välttämättä voida järjestää. Päätös valintakokeiden perumisesta on tehty vasta nyt, ja toteutettavista valintatavoista on luvattu tiedottaa huhtikuun loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että kevään yhteishaussa hakeneet joutuvat odottamaan jopa kolme viikkoa tietämättömyydessä. Moni myös pohtii, pitäisikö kokeisiin lukemista jatkaa vai ei.

“Tämän kevään ylioppilaat eivät kilpaile opiskelupaikoista vain oman ikäluokkansa kanssa, vaan kilpailussa on mukana myös aikaisemmin ylioppilaaksi kirjoittaneet. Siksi jo pelkästään viikon varhennus ylioppilaskokeisiin laittoi tämän kevään kirjoittajat epäsuotuisaan asemaan. Lisäheikennyksiä heidän asemaan ei yksinkertaisesti voida hyväksyä”, kommentoi Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Tarvitsemme selkeät linjaukset  ja ohjeet siitä, miten kevään opiskelijavalintojen kanssa tullaan toimimaan. Ei ole hyväksyttävää pitää hakijoita viikkotolkulla epätietoisuudessa. Kokoomusnuoret vaatii, että yliopistot päättävät linjauksistaan opiskelijavalintojen suhteen mahdollisimman pian, jotta tieto saadaan hakijoille viipymättä.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin