Kokoomusnuoret vaatii hallitukselta laajempia toimia ravintoloiden pelastamiseksi

Kannanotto

Hallitus on julkistanut ravintoloiden tukipaketin, johon kuuluu palkkatuki sekä myynnin laskuun perustuva tuki. Sen lisäksi, että tukipaketti tulee auttamatta myöhässä, Kokoomusnuoret on pettynyt tukipaketin laajuuteen.

Hallituksen ravintola-alalle tarjoama tukipaketti sisältää vain rahallista tukea. Ravintoloiden kysynnän lisääminen sääntelyä väliaikaisesti purkamalla jäi täysin uupumaan, ja hallitus on päinvastoin rajaamassa muun muassa anniskeluaikoja. 

Kokoomusnuorten ehdotukset ravintola-alan tukemiseksi:

  • Mahdollistetaan alkoholin ulosmyynti sekä etämyynti (kotiinkuljetus) koko ravintolan aukiolon ajan. Ulosmyynti on laajennettava koskemaan myös viinejä. 
  • Ei tiukenneta anniskeluaikoja, vaan rajoitetaan asiakasmääriä ja asiakaspaikkojen etäisyyksiä toisistaan.
  • Sidotaan tuen määrä edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon, eikä tammi- ja helmikuuhun, jotka ovat perinteisesti koko vuoden hiljaisimpia aikoja ravintoloille.
  • Nostetaan lounasedun yläraja 18 euroon.
  • Mahdollistetaan paikallinen sopiminen ravintola-alan työpaikoilla. 

“Ravintoloiden pelastamiseksi ei riitä pelkät alimitoitetut rahalliset korvaukset, vaan meidän on pikaisesti pyrittävä lisäämään ravintoloiden kysyntää”, sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Kokoomusnuoret vaatii hallitusta väliaikaisesti purkamaan ravintola-alan sääntelyä kysynnän lisäämiseksi ja mahdollistamaan paikallisen sopimisen työpaikkojen pelastamiseksi.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin