Helsingin Kokoomusnuoret tyrmää kansanedustajiensa puheet – jyrkkä ei turkistarhauksen tekohengittämiselle!

Kannanotto

Kokoomuksen kansanedustajat Janne Sankelo ja Jukka Kopra ovat vaatineet turkistarhauksen kohdennettua tukemista. Vastustamme jyrkästi turkistarhauksen erityistukia ja vaadimme turkistarhauksen kieltämistä keskipitkällä aikavälillä. 

“Turkistarhauksen tukemisen ehdottaminen osoittaa huonoa harkintaa. Koronatukien osalta pitäisi katsoa rohkeasti tulevaisuuteen, ja tuet kohdistaa eettisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla”, kommentoi Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Tella Soini.

“Lähes puolet EU-maista on kieltänyt turkistarhauksen ja monissa muissa maissa asia on käsittelyssä. Turkistarhaus ei ole nykypäivänä enää eettisesti hyväksyttävää, eikä itse elinkeinoa tule missään nimessä tukea”, jatkaa Soini.

Turkistarhausta on harjoitettu varsin lyhyen aikaa, joten turkiseläimet eivät ole ehtineet kesyyntyä. Eläimet joutuvat elämään koko elämänsä pienissä häkeissä, eivätkä niiden lajityypilliset tarpeet toteudu. 

“Turkistarhausta ei tietenkään ole realistista yhtäkkiä kieltää, vaan kiellolle voisi asettaa esimerkiksi 10 vuoden siirtymäajan. Itse elinkeinon tukemisen sijaan voisimme tukea turkistarhausalan yrittäjiä siirtymään muiden elinkeinojen pariin”, ehdottaa Helsingin Kokoomusnuorten hallituksen jäsen Mona Leino.

Helsingin Kokoomusnuoret vastustaa turkistarhauksen tekohengitystä ja esittää maltillista siirtymää pois turkistarhauksesta. 

 

Lisätiedot:

Tella Soini
Varapuheenjohtaja
Helsingin Kokoomusnuoret
+358 45 2318 008
tella.soini@gmail.com

Mona Leino
Hallituksen jäsen
Helsingin Kokoomusnuoret
+358 45 2325 252
moona.leino@gmail.com

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin