Pohjanmaan Kokoomusnuoret turkisalan tasavertaisen kohtelun puolella

Kannanotto

Kokoomuksen kansanedustajat Janne Sankelo ja Jukka Kopra ovat esittäneet, että turkisalaa kohdellaan tasapuolisesti, kun koronamenetyksiä kompensoidaan. Tästä uutisoi mm. Maaseudun tulevaisuus 5.6.2020. Pohjanmaan Kokoomusnuoret tukevat lämmöllä Sankelon ja Kopran ajatusta turkisalan tukemisesta. 

Pohjanmaalla Uudessakaarlepyyssä turkiselinkeino tuotti kunnalle vuonna 2018 per asukasta kohden noin 465 euroa verotuloja (FIFUR vastuullisuuskatsaus 2019). Näillä verotuloilla kyetään rahoittamaan julkistensektoreiden lakisääteisiä palveluita ja takaamaan pienten kuntien lähipalvelut. Turkistuotanto on niin Pohjanmaalle kuin myös Suomelle merkittävä elinkeino. Vuonna 2018 viennin arvo oli 317 miljoonaa euroa.  

Turkishuutokauppoihin osallistuvat ulkomaalaiset vieraat tuovat Suomeen pääkaupunkiseudulle n. 80 miljoonaa euron matkailutuoton. Joka on 19 prosenttia, siitä summasta mitä esimerkiksi Helsinki käyttää vuonna 2020 helsinkiläisten palveluihin ja toimintoihin. Sievoisesta summasta myös Finnair pääsee nauttimaan esimerkiksi Aasian lennoista turkis huutokaupat tuovat Finnairille yli yhdeksän miljoonan euron liikevaihdon. (PTT 2016). 

Pohjanmaan Kokoomusnuoret aikovat myös tulevaisuudessa suojautua tuulelta ja tuiskulta aidolla kotimaisella turkiksella. Mikä lämmittää sinua tulevana talvena?

 

Joni Lehtonurmi Pohjanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja
Aatu Puisto Pohjanmaan Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen

Lisätietoja:

Lehtonurmi Joni

Lehtonurmi Joni

jlehtonurmi@gmail.com

+358 405 123 061