Lahden Kokoomuksen Nuoret

Lahden Kokoomuksen Nuoret: Ei veronkorotuksille!

Kannanotto

Lahden kaupunginjohtajan talousarvioesityksessä on esitetty 0,5% kunnallisveron korotusta, jolloin uusi kunnallisveroprosentti olisi 21,25%. Veroprosentin nosto ei kuitenkaan pelasta Lahden taloutta, vaan se jää silti 8,3 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Miten käy Lahden tulevaisuuden?

Mielestämme veronkorotukset eivät ole kestävä ratkaisu kuntatalouden haasteisiin. Jollei kustannuspuolta oikeasti leikata, veronkorotus vain siirtää ongelmia tulevaisuuteen. Lisäksi veronkorotus ei hanki Lahteen yhtään uutta asukasta, vaan toimii negatiivisena vetovoimatekijänä. Vaikka nuoret eivät kuntaveroa vielä maksaisikaan, tulee se heillekkin ajankohtaiseksi tulevaisuudessa, jolloin veron suuruus ei ainakaan houkuta jäämään asumaan Lahteen.

Mitä enemmän nostetaan veroja, sitä vähemmän tänne tulee ja entistä vähemmän tänne jää ihmisiä asumaan. Varsinkin kun lähikunnat tarjoavat matalemmat elinkustannukset. Ympäryskunnat tulevat saamaan paljon uusia asukkaita, kun niiden verokantansa jää Lahden veroprosenttia matalammaksi. Lahden korotuksen jälkeen Hollolassa olisi 0,25% matalampi ja Orimattilassa 0,5% matalampi veroprosentti. Puoli prosenttia on keskituloisten kuukausiansioissa jo aika paljon, jolloin asuinpaikan vaihtamisen perusteet kasvavat entisestään.

Mitä mieltä sinä olet kunnallisveron korotuksesta?