Vaasan Kokoomusnuoret

Vaasan Kokoomusnuoret: Vaasan Kaupungin olisi pitänyt tukea Vaasan Yliopistoa

Kannanotto

Vaasan Kokoomusnuoret ovat pettyneitä siitä, että Vaasan yliopisto ei saanut lupaa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä oikeustieteellisen koulutusohjelman aloittamisesta. Vaasan Kokoomusnuoret ovat kuitenkin huolestuneita ja yllättyneitä Vaasan kaupunginhallituksen asenteesta hakuprosessissa.

”Vaasan kaupunki ei antanut myönteistä lausuntoa asiasta, vaikka muun muassa Seinäjoen kaupunki ja vaalipiirin yritykset antoivat tuen koulutuksen saamiselle, mikä on kieltämättä outoa ja asettaa  kaupungintahtotilan oman yliopiston kehittämisestä kyseenalaiseksi ”, kommentoi Vaasan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Aatu Puisto.

Vaasan Kokoomusnuorten mielestä oikeustieteellisen koulutusohjelman aloittaminen Vaasan yliopistossa on edelleen tärkeä askel yliopiston kehittämisessä. Erityisesti nyt kun Åbo Akademi sai oikeuden antaa tutkintoja oikeustieteessä aina tohtoritutkintoon asti.  Tämä päätös asettaa Helsingin yliopiston kaksikielisen oikeustieteiden koulutuksen jatkumisen vaakalaudalle tulevaisuudessa. ”On erittäin todennäköistä, että ruotsinkieliset hakeutuvat opiskelemaan tulevaisuudessa Åbo Akademin oikeustieteelliseen ohjelmaan, jolloin Vaasan yksikköön hakeutuu vain suomenkielisiä ja minkä seurauksena Helsingin yliopisto ei näe tarpeellisena ylläpitää kallista filiaalia ”, toteaa Vaasan Kokoomusnuorten hallituksen jäsen Jaakko Koskela.

Vaasan Kokoomusnuorten mielestä tulevaisuudessa Vaasan kaupungin on opittava tästä menneestä hakuprosessista ja hyödynnettävä tulevaisuudessa ilmenevät mahdollisuudet, kun niitä ilmenee.  ”Edunvalvonnassa pienten yliopistojen kotipaikkakuntien on tuettava omia yliopistojansa ja ammattikorkeakoulujansa, nimittäin harvoin opetus- ja kulttuuriministeriöstä tullaan kysymään sitä, että mitä uusia tutkinto-ohjelmia korkeakoulu haluaisi ” sanoo lopuksi  hallituksen jäsen Aleksanteri Marttila.

Lisätietoja:

Puisto Aatu

Puisto Aatu

Pohjanmaan Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen, Ympäristö- ja yhdyskuntapolitiikan verkoston varapuheenjohtaja

puistoaatu@gmail.com

+358 40 218 6990

Koskela Jaakko

Koskela Jaakko

Pohjanmaan Kokoomusnuorten taloudenhoitaja

koskela63z@gmail.com

+358 50 918 4982

Marttila Aleksanteri

Marttila Aleksanteri

Vaasan Kokoomusnuorten hallituksen jäsen