Kokoomusnuoret: Muunneltu totuus ei sovi pääministerin suuhun

Kannanotto

Reilun viikon päästä käytävissä aluevaaleissa ratkaistaan jokaiselle suomalaiselle merkittävien sote-palveluiden ja pelastustoimen tulevaisuus. Silti pääministeri Sanna Marin muunsi totuutta eilen suorassa Ylen vaalitentissä sekä terapiatakuusta että kokoomuksen vaihtoehtobudjetista. Kokoomusnuoret pitää tätä erikoisena.

Eilisessä Ylen suorassa vaalitentissä pääministeri Sanna Marin väitti, että hallituksen jarruttama terapiatakuu sisältyisi hallituksen esitykseen hoitotakuusta. Tämä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Kokoomusnuoret muistuttaa, että totuus ei muuksi muutu, vaikka pääministeri sitä miten hyvänsä yrittäisi käännellä.

”Pääministerin puheista huomaa, että vaalit on taas käsillä. Hänen johtamansa hallitus on estänyt terapiatakuun toteutumisen jo kahden vuoden ajan, mutta silti hän puhuu aiheesta vääristyneesti suorassa vaalitentissä”, kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino huomauttaa.

”Pääministerin on pystyttävä parempaan!” Leino jatkaa.

Hallituksen hoitotakuuesityksessä rajataan kaikki psykoterapiat ja muut psykososiaaliset mielenterveyden häiriön hoitoon tarkoitetut interventiot tämän ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että terapiatakuu jää toteutumatta ja hoitotakuukin jää torsoksi.

Tämän lisäksi pääministeri Marin väitti kokoomuksen esittävän vaihtoehtobudjetissaan leikkauksia sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluihin. Tämäkään ei yksiselitteisesti pidä paikkaansa. Kokoomuksen vaihtoehtobudjetti esittää todellisuudessa panostuksia sekä pelastustoimeen että sote-palveluihin.

”Todellisuudessa kokoomuksen vaihtoehtobudjetti on vastuullinen esitys, joka toteuttaisi sellaisia panostuksia, joihin hallitus ei ole pystynyt. Esimerkiksi terapiatakuu on siellä mukana”, Leino muistuttaa.

Kokoomuksen vaihtoehtobudjettiin voi tutustua täältä: https://www.kokoomus.fi/kestavan-tulevaisuuden-vaihtoehto/.

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ida.leino@kokoomusnuoret.fi

+358 50 323 5693

Poliittisen valmistelun, viestinnän ja vaikuttamisen johtaminen, edustaminen