Kokoomusnuoret: Suomen ja Venäjän välinen raja on suljettava välittömästi

Kannanotto

Venäjän rajaliikenteen koronarajoitusten poistumisen myötä rajanylitysten ja näin venäläisten turistien määrä Suomessa on moninkertaistunut. Kokoomusnuoret vaatii, että Suomen ja Venäjän välinen raja suljetaan välittömästi ja raakalaismaista sotaa käyvän maan kansalaisilta estetään pääsy Suomeen. 

“Pakotteiden kiristäminen ei riitä jos niiden vaikutus ei ulotu kansalaisten arkeen ja heidän hupimatkojen Eurooppaan annetaan jatkua ikään kuin Venäjä ei kävisi tällä hetkellä raakalaismaista sotaa Ukrainassa”, muistuttaa varapuheenjohtaja Maria Miala.

Venäjän käynnistämän sodan alettua Euroopan Unioni asetti Venäjälle pakotteita, jotka sitovat kaikkia Euroopan Unionin maita. Tällä hetkellä Venäjän kansalaiset ovat päässeet Suomen kautta kiertämään pakotteita ja ostamaan lännestä tuotteita joita ei Venäjältä saa pakotteista johtuen. 

”On täysin kestämätöntä, että samaan aikaan kun Ukraina käy sotaa koko Euroopan rauhan puolesta niin Suomi tarjoaa venäläisille väylän päästä Eurooppaan ja kiertää osaltaan Euroopan Unionin asettamia pakotteita”, linjaa liittohallituksen jäsen Toni Pakarinen.

Maanantaina 25.7. pääministerin sijainen Tytti Tuppurainen ilmoitti, että Suomessa ei tällä hetkellä ole valmistelussa omia kansallisia toimia Venäjän suhteen vaan Suomen linja seuraa sitä linjaa, joka on määritelty EU-tasolla. 

“Tässä tilanteessa emme voi odottaa sitä, että päätös tehtäisiin meidän puolesta Euroopan Unionin tasolla. Suomi on ainoa Euroopan Unionin maa, joka jakaa 1 340 kilometriä pitkän rajan Venäjän kanssa. Meillä on kansallinen ja kansainvälinen vastuu siitä, että meidän rajat ei toimi porttina, jolla murennetaan pakotteita”, päättää Miala. 

Lisätietoja:

Miala Maria

Miala Maria

Kansainvälisen vaikuttamisen sihteeri

maria.miala@kokoomusnuoret.fi

Pakarinen Toni

Pakarinen Toni

Liittohallituksen jäsen, NUU:n puheenjohtaja

toni.pakarinen@helsinki.fi

+358458730889