Kokoomusnuoret tyrmää Vasemmistoliiton miljonääriveron!

Kannanotto

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino tyrmää Vasemmistoliiton esityksen palauttaa Suomeen varallisuusvero. Kokoomusnuorten mukaan esitys on tuulahdus viime vuosituhannelta. Vasemmistoliitto esitti ns. miljonääriveroa Porin SuomiAreenalla maanantaina 11.7.

”Vasemmistoliitto tähyilee veropolitiikallaan menneisyyteen. Tässä tilanteessa raha pitäisi nimenomaa saada kiertämään. Suomi tarvitsee lisää investointeja ja kansankapitalismia. Varallisuusvero poistettiin 2000-luvun alussa eduskunnan laajalla enemmistöllä ja ihan syystä”, Leino sanoo. 

Kokoomusnuoret jakaa Vasemmistoliiton huolen sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä ilmastonmuutoksen torjumisen rahoituksen takaamisesta. Uudet hyvinvointialueet ottavat vastuun palveluiden järjestämisestä vuoden vaihteessa ja valmistelu sekä rahoitus ovat vielä vaiheessa. Miljonäärivero ei ole kuitenkaan oikea väline rahoittamaan näitä hankkeita, vaan hallituksen tulisi nopeasti suunnata katseet työllisyyden paranatamiseen ja kasvun edellytyksen vahvistamiseen.

“Jos Vasemmistoliitto olisi oikeasti huolissaan hyvinvointivaltion tulevaisuudesta, se keskittyisi yritysten toimintaedellytysten parantamiseen, ulkomaalaisten osaajien sekä sijoitusvarallisuuksien houkuttelemiseen Suomeen. Keskitytään ennemmin siihen, miten Suomessa olisi entistä enemmän vaurautta eikä siihen, miten sitä tehokkaimmin kansalaisilta riistetään. Suomi tarvitsee työpaikkoja ja työllisyyttä – nyt olisi aika uudistaa työmarkkinoita, ei rangaista ahkeruudesta”, Leino lopettaa.

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ida.leino@kokoomusnuoret.fi

+358 50 323 5693

Poliittisen valmistelun, viestinnän ja vaikuttamisen johtaminen, edustaminen