Pohjanmaan Kokoomusnuoret: Jengirikollisuus kuriin heti eikä hetken päästä

Kannanotto

Jengirikollisuus on lisääntynyt viime vuosien aikana huolestuttavaa vauhtia Pohjoismaissa etenkin Ruotsissa ja Tanskassa. Sama kehitys on rantautunut myös Suomeen. Räjähdysmäisesti lisääntynyt jengiytyminen ja rikollisen elämäntavan ihannointi on kehityssuunta, jota Pohjanmaan Kokoomusnuoret pitävät äärimmäisen huolestuttavana. Jengiytymiseltä ja rikollisuudelta ei ole varaa enää sulkea silmiä ja korvia.

Tosiasiat on tunnustettava. Pohjanmaan Kokoomusnuoret vaativat hallitukselta ripeitä toimia jengirikollisuuden pysäyttämiseksi. Olemme saaneet lukea kiihtyvään tahtiin uutisia, joissa nuoret ryöstelevät ja pahoinpitelevät sivullisia ihmisiä. Näinkö turvallinen maa Suomesta on tosiaan tullut?

Pohjanmaan Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Frans Koivula pelkää, mitä jengirikollisuuden kasvu pahimmillaan aiheuttaisi.

”Naapurimaa Ruotsissa tilanne on äitynyt niin pahaksi, ettei poliisi uskalla enää mennä pahamaineisimpiin lähiöihin. Suomessa ihmiset pelkäävät, pitääkö heidän varustautua esimerkiksi puukolla, jos joutuvat väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi. Samanlainen tilanne on jo Ruotsissa. Suomen hallituksen on nyt avattava silmänsä ja myönnettävä ongelmat”, Koivula painottaa.

Pohjanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti Tuomelan mukaan jengirikollisuuden pysäyttämisessä ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Mallia voidaan ottaa etenkin Tanskasta.

”Tanska on ollut tässä asiassa maa, joka on johdonmukaisesti muuttanut politiikkaansa tiukempaan suuntaan jengirikollisuuden ja maahanmuuton osalta. Nyt Ruotsi seuraa perässä. Meidän on otettava mallia naapureistamme heti eikä hetken päästä”, Tuomela toteaa.

Koivula tunnistaa ongelman olevan hyvin monisyinen, eivätkä ratkaisut ole yksinkertaisia.

“On tästä huolimatta muistettava, että leijonanosa jengirikollisuudesta on seurausta huonosta maahanmuuttopolitiikasta. Suomessa yleistä yhteiskuntajärjestystä ja lakeja täytyy noudattaa. Yhteiskunnan on annettava selvä viesti siitä, että rikollisuudesta ei palkita löperöillä rangaistuksilla, vaan tiukoilla tuomioilla”, Koivula painottaa.

Tuomelan mukaan jengirikollisuuden torjumiseen tarvitaan rautaiset otteet.

”Jengirikollisuuteen liittyvää lainsäädäntöä on tiukennettava ja poliisien toimintavaltuuksia on laajennettava. Kotouttamispolitiikkaan tarvitaan iso korjaussarja. Kotoutumisessa tulisi entistä enemmän kiinnittää huomiota vastuisiin ja velvollisuuksiin, ei pelkästään oikeuksiin ja vapauksiin”, Tuomela päättää.

Lisätietoja:

Tuomela Antti

Tuomela Antti

Liittohallituksen jäsen

antti.tuomela99@gmail.com

+358 50 331 8077