Kv-jaosto: Hamasin siviileihin kohdistamat iskut ovat sotarikoksia, joita ei voi millään tavoin oikeuttaa

Kannanotto

Lauantaiaamuna Hamasin militantit käynnistivät yllätyshyökkäyksen Israelin asutustalueita ja sotilaskohteita vastaan. Heidän hyökkäyskohteiksi valikoitui asutusalueet ja muut kohteet joissa oli siviilejä. Samalla Hamas ilmoitti tulittaneen yli 5 000 rakettia Israeliin.

Samalla kun sosiaalisessa mediassa levitettiin videoita, joissa julmasti häväistiin ruumiita ja panttivankeja, monet halusivat tuoda keskusteluun vertauksia Ukrainaan ja sen, että tällaisen väkivallan taustalla on vuosikymmeniä jatkunut konfliktitilanne Israelin ja Palestiinalaisalueiden välillä.

“Kun hyökkäykset kohdistetaan tarkoituksella viattomiin siviileihin niin silloin ei ole oikea aika lähteä etsimään oikeutusta röyhkeälle terrori-iskulle, jolla ei saavuteta mitään. Yksinkertaisesti siviileihin kohdistuva hyökkääminen on moraalisesti ja kansainvälisesti, aina ja ilman muttia, täysin tuomittavaa.” toteaa Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Maria Miala.

Kuten monissa Euroopan isoissa kaupungeissa myös Helsingissä järjestettiin maanantaina mielenosoitus, jonka järjestäjätahona toimi Suomen palestiinalaisten siirtokuntayhdistys. Palestinian Voices in Finland -ryhmän toiminnassa mukana oleva kommentoi Helsingin Sanomille tunteneen ensin hämmennystä ja pelkoa, mutta sitten tunne oli vaihtunut iloon ja riemuun palestiinalaisten vastarinnasta.

“Kun hyökätään siviilejä kohtaan ja tapetaan muun muassa viattomia lapsia kyseessä ei ole vastarinta, joka liittyisi Israelin ja palestiinalaisalueiden konfliktiin. Kyseessä on vakava sotarikos, joka vähiten hyödyttää palestiinalaisalueilla asuvia henkilöitä.” jatkaa kansainvälisen jaoston jäsen Venla Väli-Torala.

“Euroopan Unioni on luokitellut Hamasin terroristijärjestöksi. Kysymys kuuluukin, miten länsimaissa yhä näyttäisi olevan niitä, jotka ylistävät terroristijärjestöä ja pitävät siviileihin, mukaan lukien viattomiin lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa riemullisena asiana?” päättää Miala.

Lisätietoja:

Miala Maria

Miala Maria

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

maria.miala@kokoomusnuoret.fi

Väli-Torala Venla

Väli-Torala Venla

Kansainvälisen vaikuttamisen jaoston jäsen

venlavali-torala@outlook.com

+358 40 591 4206