Euroopan konservatiivinuoret kokoontuvat Helsingissä

Tiedote

Kokoomuksen Nuorten Liitto isännöi tällä viikolla 24-28.8.2011 Euroopan porvarillisten nuorisojärjestöjen liiton, Democrat Youth Community of Europen eli DEMYC:in viisipäiväistä konferenssia. DEMYC:iin kuuluu 30 konservatiivi- ja kristillisdemokraattipuolueiden nuorisojärjestöä yli kahdestakymmenestä Euroopan maasta sekä Euroopan lähialueilta.

Kokoomusnuorten isännöimän eurooppalaisen konferenssin suojelijoina toimivat Sauli Niinistö ja Alexander Stubb. Niinistö toimi 1998-2002 DEMYC:in emojärjestön Euroopan Demokraattisen Unionin puheenjohtajana, ja on nykyisin eurooppalaisia konservatiivi- ja kristillisdemokraattipuolueita yhdistävän Euroopan Kansanpuolueen kunniapuheenjohtaja.

Suomen kokoomusnuorten asema Euroopan konservatiivinuorten kattojärjestö DEMYC:issä on hyvin vahva. Järjestön puheenjohtajana on toiminut vuodesta 2010 alkaen helsinkiläinen Jani Johansson.
Suomessa järjestettävä konferenssi sisältää torstaina poliittisen seminaarin Suomen Eduskunnassa, jossa puhuvat mm. ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja ja pitkän linjan kansanedustaja Pertti Salolainen, Suomen Yrittäjien kansainvälisten asioiden päällikkö Thomas Palmgren sekä nuori lappilaiskansanedustaja Heikki Autto. DEMYC:in tapahtumaan kuuluu myös Helsingin kaupungin vastaanotto konferenssin alussa, jossa puhuvat entiset kokoomusnuoret apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty sekä perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi. Konferenssin kuluessa DEMYC:in eurooppalaiset delegaatit vierailevat myös Olkiluodon ydinvoimalassa sekä kulttuuripääkaupunki Turussa, jossa entinen kokoomusnuori, kaupunginjohtaja Aleksi Randell isännöi kaupungin vastaanottoa.

Varsinaiset poliittiset linjaukset tehdään lauantaina. Odotettavissa on poliittista keskustelua ja kannanottoehdotukset Euroopan taloustilanteesta sekä Syyrian ja Libyan kriiseistä. Lisäksi Kokoomuksen Nuorten Liitto ajaa koko Euroopan porvarinuorten kannanottoa Sauli Niinistön puolesta Suomen presidentinvaaleissa.

Konferenssin päätteeksi delegaatit vierailevat sunnuntaina 28.8. Hietaniemen hautausmaalla viemässä seppeleen Euroopan konservatiivien kattojärjestöä EDU:a perustamassa olleen, ympäri Eurooppaa kunnioitetun valtioneuvoksen Harri Holkerin haudalla.

Lisätietoja:
Jani Johansson
DEMYC:in puheenjohtaja
040 7016300
jani.johansson@demyc.org

Antti Ahonen
Political Committee
044 5359400
antti.ahonen@helsinki.fi

Wille Rydman
Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja
050 5167651
wille@kokoomusnuoret.fi

Ota kantaa