Alkuperämaa tärkeämpi kuin alkuperämaakunta

Kannanotto

Satakunnassa on virinnyt keskustelu lähiruuasta ja sen merkityksestä, kun Porin palveluliikelaitos teki päätöksen, että Satamaidon sijaan porilaisten lasten ja vanhusten maitomukissa on jatkossa Valion juomaa.

Satakunnan kokoomusnuoret haluavat muistuttaa, että satakuntalaisen maanviljelijän tai meijerin pahin kilpailija ei ole Pirkanmaalla, vaan Suomen ulkopuolella. Kerrannaisvaikutukset yhteiskunnan kannalta ovat paljon suuremmat, jos jonkin tuotteen hankinnat kohdistuvat jatkossa ulkomaalaiseen tuotteeseen.

Ruokakeskustelussa tulisi nostaa tärkeimmäksi puheenaiheeksi alkuperämaa, sen ilmoittaminen ja tähän liittyvä aitous. Nykyisistä elintarvikemerkinnöistä ei läheskään aina selviä pääraaka-aineiden alkuperämaa. Kuluttajalla tulisi olla aito mahdollisuus tehdä valinta 100% kotimaisen tuotteen puolesta ja 100% ulkomaisen tuotteen puolesta. ”Myös alkuperäväärennökset ovat määrätyillä elintarvikesektoreilla liian yleisiä, tässä tarvittaisiin lisää valvontaa kotimaisen tuotannon suojaamiseksi, ja samojen pelisääntöjen takaamista kaikille”, sanoo varapuheenjohtaja Juho Anttila.

Lisätietoja:
Varapuheenjohtaja Juho Anttila
juhoa@iki.fi, 0408467553

Ota kantaa