Joukko poliittisia nuorisojärjestöjä eroaa Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:stä

Tiedote

Perussuomalaiset Nuoret, Kokoomuksen Nuorten Liitto ja Suomen kristillisdemokraattiset Nuoret eroavat Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:stä. Nuorisojärjestöjen mielestä Allianssi ry edistää toiminnallaan pikemminkin omien työntekijöidensä hyvinvointia kuin nuorten yhteistä hyvää.

”Valitettavasti Allianssista on vuosien saatossa muodostunut jättiläismäinen suojatyöpaikkaorganisaatio, joka on hyvin etäällä nuorten arjesta. Samaan aikaan kun nuorisotyön resurssit yhteiskunnassa muuten vähenevät, on Allianssi kuitenkin laajentamassa toimistotaloaan – siis panostamassa omaan byrokratiaansa”, toteaa kokoomusnuorten puheenjohtaja
Wille Rydman.

Nuorisojärjestöt toivovat eroamispäätöksensä vaikuttavan myös siihen, miten julkisia varoja Suomessa erilaisille järjestöille jaetaan. ”Koko nykyistä valtionapujärjestelmää tulisi tarkastella hyvin kriittisesti. Tukien määrää tulisi karsia ja jakoperusteita muuttaa läpinäkyvämmiksi. Eroamispäätöksellä viestitämme omaa kantaamme siitä, mistä leikkaaminen pitäisi aloittaa. Nuorisojärjestöt kykenevät keskinäiseen yhteistyöhön myös ilman Allianssin kaltaisia mammuttimaisia muodollisia
yhteistyöjärjestöjä”, linjaa kristillisdemokraattisten nuorten puheenjohtaja Aki Ruotsala.

”Valitettavasti Suomeen on vuosikymmenten saatossa päässyt muodostumaan poliittinen rälssi, joka elättää itseään moninaisten julkisin varoin tuettujen järjestöjen kautta”, paheksuu Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo. ”Kauniilta kuulostavat osallisuushankkeet, demokratiaprojektit ja aktivointikampanjat ovat käytännössä useimmiten pelkästään keinoja palkata julkisin varoin muutamia uusia politrukkeja. Se ei ole oikein, ja toivomme, että oma esimerkkimme auttaa tällaisen korruptoituneen poliittisen kulttuurin murtamisessa.”

Aki Ruotsala, 050-5463576
Puheenjohtaja, Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret
aki.ruotsala(a)kdnuoret.fi
www.kdnuoret.fi

Simon Elo, 0400-988960
Puheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret
simon.elo(a)ps-nuoret.net
www.ps-nuoret.net

Wille Rydman, 050-5167651
Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret
wille.rydman(a)kokoomusnuoret.fi
www.kokoomusnuoret.fi

3 kommenttia artikkeliin “Joukko poliittisia nuorisojärjestöjä eroaa Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:stä
 1. Azalot sanoo:

  Rydmanin korruptioväite on erittäin mielenkiintoinen kun ottaa huomioon ettei hän esitä asialleen mitään perusteluita. Noh onneksi tämä on vain muutaman ”poliittisen nuorisojärjestön” tapa toimia. Kyllä se yhteishenki ja realiteetintaju varmasti kasvaa kun toimijat kasvavat henkisesti aikuisiksi. Toistaiseksi kyllä ihme hommaa täytyy sanoa.

 2. Juha Kukkonen sanoo:

  Hyvä, nyt ovat nuorisojärjestöt oikealla asialla. Niin moni erilainen järjestö nykyään vain lypsää valtiota maksamaan niiden toiminnan, joka on pääasiassa byrokratiaa. Allianssi on siitä esimerkki, olen tutustunut sen toimintaan 90-luvulta lähtien.

 3. Heikki Ulvila sanoo:

  Arvoisat Aki, Wille ja Simon…

  itse koin Allianssin toiminnan erittäin hedelmälliseksi ja antoisaksi…
  ja hyvin toimivaksi forumiksi olla kanssa käymisissä muiden alan toimijoiden kanssa…

  Miettikää vielä pari kertaa…

  Heikki Ulvila
  kehittämisjaoston ex-puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.