Björn Wahlroos Kokoomusnuori-lehdessä: Yhteisöveron poistaminen nostaisi Suomen suosta

Tiedote

Kokoomuksen Nuorten Liiton kesäkuussa avattu Siirrä yrityksesi Viroon -kampanja nosti valtakunnan puheenaiheeksi suomalaisen yritystoiminnan kilpailukyvyn. Kokoomusnuoret vaati yhteisöveron poistamista kokonaan, ja Suomen yritysverotuksen muutamista aidosti investointeja, kasvua ja työllisyyttä parantavaksi Viron mallin mukaisesti.

– Tutkimusten mukaan yhteisöveron poistaminen olisi voimakas yksittäinen lääke kilpailukykymme parantamisessa. Juuri tällaisia toimenpiteitä nyt tarvitaan, jos Suomessa meinataan säilyttää työtä ja yritystoimintaa, linjaa Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Antti Häkkänen.

Kokoomusnuorten ehdottama Viron veromalli on kesäkuun jälkeen saanut laajaa kannatusta Suomessa. Yhteisöveron poistamista ovat tukeneet muun muassa Kokoomus, Suomen Yrittäjät, Keskusta ja Perussuomalaiset. Tuoreimpana kannattajana on nyt myös Pohjoismaiden finanssimaailman ykkösmies, Björn Wahlroos. Kauppatieteiden tohtori Wahlroosin mukaan yhteisöverojen kaksinkertaisuuden poisto vuonna 1993 on luultavasti Suomen taloushistorian suurin menestystarina. Tuolloin se tehtiin käytännössä poistamalla osinkoverotus.

– Nyt luultavasti fiksumpi tapa tehdä se [parantaa yrittäjyyden edellytyksiä], on poistaa yritykseen jäävän rahan verotus, eli yrityksen verotusta keventämällä tai yrityksen verotus poistamalla. Vuonna 1993 Suomi nostettiin pitkälti tämänkaltaisten toimenpiteiden avulla suosta. En näe mitään syytä miksi tällaisella uudistuksella ei olisi samanlainen efekti tänään, Wahlroos analysoi Kokoomusnuorten perjantaina ilmestyneessä lehdessä.

Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Antti Häkkänen patistelee hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin yritysverojärjestelmän muuttamiseksi.

– Tällä esittämällämme kasvuun, investointeihin ja työllisyyteen kannustavalla veromallilla on niin eduskunnassa kuin myös koko Suomessa laaja kannatus. Nyt hallituksen pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä kunnollisia toimenpiteitä talouskasvun edistämiseksi. Erityisesti SDP:n tulisi herätä tässä asiassa, Häkkänen ravistelee.

Antti Häkkänen
Puheenjohtaja
Kokoomuksen Nuorten Liitto ry
Puh. 040 7057 134
antti.hakkanen@kokoomusnuoret.fi

4 kommenttia artikkeliin “Björn Wahlroos Kokoomusnuori-lehdessä: Yhteisöveron poistaminen nostaisi Suomen suosta
 1. t.t. sanoo:

  Tottakai yrittäjät haluavat päästä millä tahansa syyllä eroon kaikista veroista ja ottaa vastaan yritystukia.

  Sen seurauksena yhä suurempi verotaakka kohdistuisi palkansaajiin, ja yhä vähemmän rahaa olisi käytettävissä opintotukiin, äitiysrahoihin, lapsilisiin, lastensairaaloihin, hyvännäköisen kaupunki-ilmeen luomiseen, jäähallien pystyttämiseen ja muuhun sellaiseen pieneen.

  Yrittäjät varmaan mielellään suovat, että kaikki tämä ja paljon muuta jää hoitamatta. Joskus toivoisi, että banaanivaltioista pitävät muuttaisivat ihan vaan itse sinne, eivätkä odottaisi että kaikki muut osallistuvat hyvinvointivaltion muuttamiseen sellaiseksi.

  1. JPS sanoo:

   Yrittäjien saamat yritystuet ovat merkityksettömiä, mitkä voidaan yrittäjien kannalta poistaa heti, mutta niitä ei poisteta, koska niin moni virkamies on riippuvainen niiden jakamisesta, koska palkka juoksee niiden jakamistyöstä.

   1. t.t. sanoo:

    Koska JPS mielestä yrittäjien tuet ovat merkityksettömiä ja ne voi yrittäjien kannalta poistaa heti, kokoomusnuoret hoitanevat asiaa eteenpäin, jotta asiasta tehdään pikaisesti esitys – nythän yritystukien määrää on nimenomaan nostettu.

 2. Jukka Moisio sanoo:

  Minäkin haluaisin, ettei minun tarvitse maksaa veroja palkastani. Se saisi aikaan varmasti lisää investointeja. Itse ainakin keksin monia kohteita.

Ota kantaa