Antti Häkkänen

Yritysvaikutusten arviointi joka kuntaan

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Antti Häkkänen vaatii yritysvaikutusten arviointia otettavaksi käyttöön kaikissa Suomen kunnissa. Häkkänen sanoi Tampereella järjestetyssä kuntataloutta ja elinkeinopolitiikkaa käsitelleessä tilaisuudessa, että viimeaikaiset tutkimukset eri alueiden yritysilmastosta kertovat huolestuttavaa viestiä.

-Monet kuntien päätökset vaikuttavat tavalla tai toisella paikkakunnan työpaikkojen ja yritysten pärjäämiseen. Kunnissa ei riittävän hyvin ymmärretä, että paikallisia yrittäjiä ja työpaikkojen luojia täytyy kuunnella herkällä korvalla päätöksiä tehtäessä, Häkkänen sanoi.

Yritysvaikutusten arvioinnilla kunta velvoitettaisi arvioimaan päätöksen vaikutukset huolellisesti erilaisiin yrityksiin ja niiden toimintaedellytyksiin paikkakunnalla. Häkkäsen mukaan tällaisen menettelyn merkitys korostuu jatkossa, kun suomalaisten työpaikat syntyvät entistä enemmän pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

-PK-yritykset ovat herkempiä kunnan tekemille päätöksille ja tämä taas tarkoittaa sitä, että kunnan elinkeinopolitiikan merkitys talouskasvun ja työllisyyden kannalta korostuu ihan yleisestikin. Yritysvaikutusten arviointi pakottaisi kaikki päättäjät vähintäänkin miettimään mistä lähteestä kunnan palvelut rahoitetaan, Häkkänen linjasi.

Lisätietoja:
Antti Häkkänen
0407057134

2 kommenttia artikkeliin “Yritysvaikutusten arviointi joka kuntaan
  1. Mikko Thong sanoo:

    http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/395083/Halpabussiyhtion+liikennelupahakemus+Jyvaskylasta+Turun+satamaan+hylattiin

    Oletteko nyt tyytyväisiä? Ensin yksi hallituskausi vastuullista markkinataloutta, sitten toinen hallituskausi paremminvointivaltiota ja nyt Suomessa alkaa kaikenlainen yrittäminen ja kilpailu olla kriminalisoitua.

  2. T.Tiikerintalja sanoo:

    Eikös se, että kuntauudistuksella pyritään kaikki hankinnat ja palvelut keskittämisen suuriin tilausmääriin, ole täysin ristiriidassa pienten yritysten menestymisen tai edes selviytymisen kanssa? Sääli suomalaisia pienyrittäjiä…

Ota kantaa