Helsingin, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Hämeen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Savo-Karjalan, Kaakkois-Suomen, Keski-Suomen,Oulu Oulun ja Lapin Kokoomusnuoret: Rasismi tuomittava yksiselitteisesti

Keskusteluilmapiiri humanitaarisen maahanmuuton ja pakolaisuuden ympärillä on kiristynyt viime päivinä. Rasismi on tuomittava yksiselitteisesti, sillä kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita.

”Poliitikkojen ja median rooli on nyt tärkeä. On selvää, että niin puolueiden kuin yksittäisten poliitikkojenkin on otettava kantaa viime päivinä tapahtuneisiin väkivaltaisuuksiin ja ylilyönteihin. Median tulee ryhdistäytyä ja lopettaa klikkiotsikoiden aiheuttama provosointi”, toteaa Varsinais-Suomen puheenjohtaja Janina Myllynen.

Kokoontumis- ja sananvapaudella ei voi myöskään perustella rasistista näkemystään – keskustelu on käytävä asiallisella tasolla ja ylilyöntejä ei tule hyväksyä.

”Sananvapauden rakentava käyttö edellyttää viisautta ja harkintakykyä. Tarvitsemme asiallista ja ihmisarvoa kunnioittavaa keskustelua, minkä vuoksi kiihkoilu ja rasismi on hylättävä”, painottaa Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Petri Rajala.

”Vuosia jatkunut kärjistäminen maahanmuuttokeskustelussa on johtamassa väkivaltaisiin lieveilmiöihin, näistä viimeisimpänä Lahden tapahtumat. Tällaiset ihmisyyttä ja vapautta halveksivat toimet tulee tuomita välittömästi”, toteaa Pohjanmaan puheenjohtaja Tommi Mäki.

Piirijärjestöt vetoaa suomalaisiin, jotta järjettömyydet maahanmuuttajia ja pakolaisia kohtaan lopetettaisi. Väkivalta ei ole ratkaisu mihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.