Kokoomusnuoret toimittaa kartan Suomen rajoista Venäjän suurlähettiläälle

Tiedote

Kokoomusnuoret kummastelee venäläisten hävittäjien huonoja navigointilaitteita, sillä maan hävittäjät ovat toistuvasti loukanneet Suomen ilmatilaa. Kokoomusnuoret toimittaa Venäjän valtiolle kartan Suomen rajoista, jotta Venäjän ilmavoimilla olisi apuvälineitä omien rajojen ja kansainvälisen ilmatilan sisällä pysymiseksi.

Rajavartiolaitos on torstaina 5.8. saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa selvisi kahden venäläisen SU-27-hävittäjän loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla. Venäjän valtion ilma-alus loukkasi Suomen ilmatilaa samasta kohdasta myös kesällä 2019.

“Olemme huolissamme siitä, että Venäjän hävittäjissä vaikuttaa olevan todella huonot navigointilaitteet. Tämä on omiaan aiheuttamaan vaaratilanteita ja haasteita muille ilma-aluksille sekä valtioiden rajojen kunnioittamiselle”, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Jatkuvat ilmatilaloukkaukset ovat asiattomia, ja vahingoittavat Suomen ja Venäjän välisiä suhteita. Valtioiden rajoja tulee kunnioittaa.

“Nyt, kun toimitamme kunnollisen kartan Venäjän ilmavoimien käyttöön, ei tämänkaltaisia virheitä pitäisi enää koskaan tapahtua”, päättää puheenjohtaja Pajula.

Kokoomusnuoret tuomitsee Venäjän jatkuvat ilmatilaloukkaukset ja vaatii Venäjää kunnioittamaan Suomen suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.

Suurlähettiläälle toimitettava kirje on luettavissa suomeksi sekä venäjäksi täältä.

Kartta palvelusta https://aviamaps.com/

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin