Kokoomusnuorten kohua herättänyt tavoiteohjelma on nyt luettavissa kokonaisuudessaan – “Kokoomusnuoret on suunnannäyttäjä”

Tiedote

Kokoomusnuorten kohua herättänyt tavoiteohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan. Tavoiteohjelman linjaukset herättivät keskustelua jo eilen lauantaina, kun järjestö julkaisi tiedotteet koskien muun muassa tuoretta kantaa kannabiksen laillistamisesta sekä prostituutioon liittyvän lainsäädännön keventämistä.

“Periaatteemme on olla kaksi askelta edellä. Haluamme ravistella sekä puoluetta että laajemmin yhteiskunnallista keskustelua”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula linjaa.

“Kokoomusnuoret puolustaa vapautta, markkinataloutta, oikeusvaltiota, ihmisoikeuksia ja demokratiaa aina ja kaikkialla maailmassa. Mielestämme Suomen on oltava mukana kansainvälisessä monenkeskisessä yhteistyössä, kuten Euroopan unionissa, YK:ssa ja puolustusliitto Natossa”, Pajula toteaa.

Enemmän markkinoita ja työllisyyttä – vähemmän veroja ja velkaa

Ohjelmassa esitetään muun muassa enemmän tilaa vapaille markkinoille ja yritysten väliselle kilpailulle, kevyempää verotusta, julkisen talouden tasapainottamista, työmarkkinauudistuksia sekä yritystukien karsimista. Kokoomusnuoret ehdottaa esimerkiksi työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista.

“Tukeaksemme vapaita yksilöitä esitämme myös sosiaaliturvan kokonaisuudistusta. Työelämän muuttuessa sirpaleisemmaksi sosiaaliturvan on oltava suoraviivainen, inhimillinen ja kannustava. Meidän mallimme on universaali eli jokaiselle kansalaiselle kuuluva perustili”, järjestön varapuheenjohtaja Samuel Tammekann linjaa.

Vapautta ja vastuuta ympäristöpolitiikkaan

Tavoiteohjelma sisältää kunnianhimoisia kirjauksia ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Järjestön mukaan ilmaston lämpeneminen on ihmiskunnan suurin uhka. Kokoomusnuorten mielestä tulevan talouskasvun on oltava resurssitehokasta ja vähäpäästöistä. Kertakäyttökulttuurista on järjestön mukaan siirryttävä raaka-aineiden uudelleenkäyttöön.

“Meidän mielestämme tuleville sukupolville ei saa jättää velkaista ja kestämätöntä taloutta, eikä elinkelvotonta ympäristöä. Ilmastonmuutoksen tai luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen torjumisen laiminlyönti rajoittaisi tulevien sukupolvien vapautta enemmän kuin mikään muu”, sanoo järjestön varapuheenjohtaja Heidi Hanhela.

Satoja esityksiä yhteiskunnan uudistamiseksi

Kokoomusnuorten 40-sivuinen tavoiteohjelma ohjaa järjestön linjauksia ja tavoitteita politiikan eri osa-alueilla. Ohjelma uudistetaan kahden vuoden välein. Ohjelma sisältää sadoittain konkreettisia ehdotuksia taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävän yhteiskunnan puolesta.

Kokoomusnuoret esittää muun muassa seuraavaa:

  • Yleissitovuudesta luovutaan. Työsuhteiden minimiehdot, kuten minimipalkka, kirjataan työlainsäädäntöön.
  • Kokonaisveroastetta on laskettava ja verotuksen painopistettä siirretään työn verotuksesta kulutuksen ja haittojen tuottamisen, sekä maan ja kiinteistöjen omistamisen verotukseen.
  • Poistetaan työperäisen maahanmuuton tarveharkinta.
  • Laajennetaan yksilön itsemääräämisoikeutta ja otetaan käyttöön kolmas juridinen sukupuoli.
  • Kielletään turpeen merkittävän energiakäytön vuoteen 2032 mennessä. Tavoitetta tukee kiristyvä päästökauppa ja turpeen veroedun asteittainen alasajo.
  • EU:n kilpailukyvyn ylläpitämiseksi otetaan käyttöön EU:n laajuiset hiilitullit niistä maista tulevalle tuonnille, joissa ilmastovaikutuksia ei vielä hinnoitella. Näihin maihin suuntaavalle viennille palautetaan puolestaan vastaavan suuruinen hyvitys. Tullimaksu ja hyvitys voidaan toteuttaa päästöoikeuksina tai saman hintaisena rahasummana.

Tavoiteohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan alta.

TAVOITEOHJELMA

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347

Hanhela Heidi

Hanhela Heidi

Kansainvälisen vaikuttamisen sihteeri

heidi.hanhela@kokoomusnuoret.fi

+358 405 519 981

Co-Opted Vice President of the International Young Democrat Union (IYDU), Secretary General of Youth of the European People's Party (YEPP)

Tammekann Samuel

Tammekann Samuel

samuel.tammekann@kokoomusnuoret.fi

+358 44 550 6816

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin