Kokoomusnuorilla lähes 50 prosenttia enemmän ehdokkaita kuin viime kuntavaaleissa!

Tiedote

Kokoomuksen nuorisojärjestö Kokoomusnuorten ehdokasmäärä kuntavaaleissa on kasvanut lähes puolella edellisistä vaaleista. Järjestö katsoo, että tämä on seurausta johdonmukaisesta ja vastuullisesta, tulevaisuuteen katsovasta politiikasta.

Vuoden 2021 kuntavaalien ehdokaslistat on jätetty tänään tiistaina 9.3. Vaalien siirtymisen takia listoja on mahdollista vielä täydentää kevään aikana, mutta jo tässä vaiheessa on mahdollista saada tarkasti suuntaa antavaa tietoa puolueiden ehdokkaiden määrästä. Puoluesihteereiltä saatujen tietojen mukaan Kansallisen Kokoomuksen ehdokasmäärä on samoissa luvuissa kuin vuonna 2017, kun lähes kaikkien muiden puolueiden ehdokasmäärät ovat laskeneet.

Kokoomuksen nuorisojärjestö Kokoomusnuorten ehdokasmäärä kasvoi lähes 50 prosentilla vuoden 2017 luvuista.

”Kuntavaalit ovat olleet meidän prioriteettimme aina syksystä 2019 lähtien ja ehdokashankinnan eteen on tehty systemaattisesti töitä. Koronakriisin aiheuttamat mullistukset hidastivat työtämme hetkellisesti, mutta siitä huolimatta olemme saaneet pidettyä tahdin yllä. On uskomattoman hienoa nähdä, että työtä ei ole tehty turhaan, vaan myös tulosta on syntynyt!”, iloitsee Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Ehdokashankinnan ja kuntavaalityön lisäksi Kokoomusnuoret on viime vuosina tehnyt töitä liiton poliittisen linjan kirkastamiseksi ja uudistamiseksi. Järjestö uudisti viime vuonna tavoiteohjelmansa sekä strategiansa ja linjaa pyrkivänsä olemaan yksi vaikutusvaltaisimmista poliittisista voimista.

”Kokoomusnuoret ovat ottaneet viime vuosien aikana johtavan poliittisen toimijan roolin nuorten keskuudessa. Liittomme selkeä, vastuullinen ja tulevaisuuteen katsova linja ja sen pohjalta tehdyt rohkeat ja johdonmukaiset avaukset saavat kaikupohjaa suomalaisista nuorista. Ehdokasmäärän merkittävä kasvu on osoitus siitä, että Kokoomusnuoret nähdään parhaana väylänä vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan ja politiikkaan. Siitä olemme valtavan ylpeitä”, toteaa Pajula.

Kokoomusnuoret ovat tehneet töitä kuntavaaliehdokkaiden hankkimiseksi kaikilla järjestön tasoilla. Ehdokashankintaa on tuettu kuluneen vuoden aikana muun muassa koulutuksilla, etätapahtumilla sekä ehdokashankintakilpailuilla. Lisäksi toimisto ja aktiivit ovat tehneet useita tuhansia ehdokashankintapuheluita potentiaalisille ehdokkaille ympäri Suomen.

”Kaikista hienointa tässä saavutuksessa on se, että me olemme tehneet sen joukkueena. Kyse ei ole ollut keskustoimiston tai liittojohdon hankkeesta, vaan siihen ovat osallistuneet aivan kaikki: toimisto, piirit, paikallisyhdistykset ja tavalliset aktiivijäsenet. Saavuttamamme ehdokasmäärä on osoitus siitä, minkälaisia tuloksia Kokoomuksen Nuorten Liitto voi saavuttaa, kun se puhaltaa yhdessä yhteen hiileen. Iso, iso kiitos jokaiselle kokoomusnuorelle, joka on lähtenyt kuntavaaleissa ehdolle tai osallistunut kuntavaaliehdokashankintaan!”, päättää puheenjohtaja Pajula.

Kokoomusnuoret eivät jätä kuntavaalien ehdokaslistoja ja osa tänään ehdolle asetetuista ehdokkaista puuttuu vielä rekisteristä. Tämän vuoksi järjestöllä ei ole vielä tiedossa tarkkaa ehdokasmäärä, mutta jo tässä vaiheessa ehdokasmäärä on lähes 50 prosenttia suurempi kuin vuoden 2017 kuntavaaleissa. Järjestö odottaa, että kun kaikki ehdokkaat on lisätty rekisteriin tulee ehdokasmäärän kasvu olemaan yli 50 prosenttia viime kuntavaaleista.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin