Kokoomuksella eniten nuoria kuntavaaliehdokkaita — Orpo: ”Tämä on osoitus siitä, että nuoret luottavat kokoomuksen linjaan”

Tiedote

Kuntavaalien ehdokasasettelu vahvistettiin viime perjantaina kaikissa Suomen kunnissa. Ehdokasasettelun vahvistamisen myötä selvisivät myös puolueiden tarkat ehdokasmäärät ja ehdokkaiden tiedot. Oppositiopuolue kokoomus kasvatti ehdokasmääräänsä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 kuntavaalien ja tämä kasvu näkyi erityisesti nuorissa ehdokkaissa.

Kokoomuksella on kaikista puolueista eniten kuntavaaliehdokkaita sekä alle 20-vuotiaiden että alle 30-vuotiaiden keskuudessa. Kokonaisehdokasmäärässä puolue nousi ensimmäistä kertaa toiselle sijalle.

Maaliskuussa julkaistun valtion nuorisoneuvoston kyselyn mukaan kokoomus on lisäksi suosituin puolue alle 30-vuotiaiden keskuudessa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan nämä tulokset ovat osoitus siitä, että kokoomuksen vastuulliselle ja kestävälle politiikalle on kysyntää nuorten keskuudessa.

”Nuorten antama luottamus on osoitus siitä, että nuoret ymmärtävät, miten tärkeää on, että politiikkaa tehdään tulevaisuuden, ei ainoastaan nykyhetken ehdoilla. Me emme voi jatkuvasti elää velaksi tulevien sukupolvien piikkiin. Ei talouden, eikä ympäristön näkökulmasta,” toteaa Orpo.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula on samaa mieltä Orpon kanssa siitä, että nuorten puoluekannatus ja nuorten ehdokkaiden määrä on osoitus kokoomuksen onnistuneesta poliittisesta linjasta.

”Suomalaisten nuorten viesti ei voisi olla selvempi: kokoomuksen linjaan luotetaan kaikista puolueista eniten. Nuoret luottavat kokoomukseen sekä kunta- että valtakunnanpolitiikassa ja ovat valmiita laittamaan itsensä myös likoon lähtemällä ehdolle kuntavaaleissa. Se, jos mikä, on osoitus luottamuksesta puoluetta kohtaan”, sanoo Pajula.

Pajulan mukaan Kokoomusnuorissa on tehty töitä ehdokashankinnan eteen jo yli vuoden ajan. Hän uskoo, että ykkössijan saavuttaminen nuorten ehdokkaiden keskuudessa on ajoissa aloitetun systemaattisen työn tulosta.

”Joka ikinen henkilö meidän järjestössä on tehnyt tehnyt valtavasti töitä ehdokashankinnan eteen kuluneen vuoden aikana. Kontaktoituja henkilöitä ja soitettuja puheluita on kertynyt tuhansia ja tuhansia. Itse olen erityisen ylpeä ja iloinen siitä, että työssä on ollut mukana koko järjestö viimeistä jäsentä myöten. Nyt nähdään, että työ tuotti tulosta!”, Pajula iloitsee.

Lisätiedot:

Henrik Vuornos

(Puheenjohtaja Orpon haastattelupyynnöt)

044 253 4444

 

Matias Pajula

Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret

050 575 3347

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

 

Nuorten ehdokkaiden määrä puolueittain:

18-19 -vuotiaat:

KOK 133

KESK 100

PS 72

VIHR 70

SDP 60

 

18-29 -vuotiaat:

KOK 623

KESK 615

PS 410

VIHR 340

SDP 322

 

(Lähde: Oikeusministeriö, 16.5.)

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347