Kokoomusnuoret valmistautuu liittokokoukseen – kokouksessa valitaan liitolle uusi puheenjohtajisto ja keskustellaan leikkaamisen tärkeydestä

Tiedote

Kokoomusnuorten varsinainen liittokokous järjestetään tänä viikonloppuna 5.–7.11.2021 Seinäjoella. Järjestö tulee kokouksessa keskustelemaan erilaisista leikkauksista, jotta myös tulevien sukupolvien hyvinvointi voidaan taata. Kokouksessa valitaan lisäksi liiton uusi puheenjohtaja sekä kaksi varapuheenjohtajaa.

”Meille leikkaaminen tarkoittaa sekä päästöistä leikkaamista että menojen leikkaamista. Jotta turvaamme myös tulevien sukupolvien hyvinvoinnin, meidän on ryhdyttävä toimiin saman tien. Siksi tulemme liittokokouksessa keskustelemaan juuri leikkauksista – eli siitä, miten turvaamme sekä hyvinvointiyhteiskunnan että ilmaston tulevaisuuden”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula kertoo.

Kokoomusnuoret näkee päästöistä leikkaamisen äärettömän tärkeänä. Järjestö muistuttaa, että ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka. Mikäli sen torjunnassa ei toimita riittävän tahdikkaasti, on aivan turha tehdä muitakaan toimia hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi.

”Tulevaisuutta ei voi rakentaa jatkuvan velkaantumisen varaan. Oli seuraavalla vaalikaudella hallituspohja mikä tahansa, leikkauksia on tehtävä ja jonkun on pakko uskaltaa avata keskustelu siitä nyt. Siksi tulemme nostamaan tämän tikunnokkaan liittokokouksessamme”, Pajula jatkaa.

Kokoomusnuoret näkee leikkaamisen välttämättömänä, jotta voimme säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan, joka on kestävällä pohjalla. Järjestö pitää tärkeänä, että tulevaisuudessakin riittää resursseja – sekä luonnonvaroja että valtion kassassa – hyvinvointiyhteiskunnan olemassaoloon. Leikkaaminen tarkoittaa Kokoomusnuorille asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen.

”Leikkaaminen on huolenpitoa hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudesta”, Pajula muistuttaa.

Liittokokouksessa valitaan myös Kokoomusnuorten uusi puheenjohtaja sekä kaksi varapuheenjohtajaa seuraavalle kaksivuotiskaudelle 2022–2023. Kokous valitsee puheenjohtajiston lisäksi kymmenen muuta liittohallituksen jäsentä vuodelle 2022.

Kokoomusnuorten liittokokous järjestetään 5.–7. marraskuuta Seinäjoella. Liittokokous käyttää järjestön ylintä valtaa, ja sinne kokoontuu noin 200 kokoomusnuorta päättämään järjestön tulevaisuuden suunnasta. Se hyväksyy muun muassa ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä valitsee liiton uuden johdon.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347