Kokoomusnuoret: Samalla, kun lomailet, kaikilla ukrainalaisilla ei ole kotia, johon palata.

Kannanotto Tiedote

Kokoomusnuoret on tuominnut Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan täysin 24.2.2022 alkaen ja vaatinut rankimpia mahdollisia pakotteita sekä Suomen ja Venäjän välisen rajan sulkemista.

Viime viikkoina on nähty, että venäläisille turisteille myönnetään edelleen viisumeita Suomeen. Näiden viisumien turvin venäläiset turistit pystyvät kiertämään pakotteita ja liikkumaan muualle Eurooppaan Suomen kautta. Kokoomusnuoret ei hyväksy tällaista menettelyä, vaan vaatii hallitusta palaamaan lomiltaan ja laatimaan kiellon viisumien myöntämiselle. 

Kunnes asiaan tulee muutos, on Kokoomusnuoret ostanut mainospaikan Vaalimaan rajanylityspaikan vierestä, jossa venäläisiä matkaajia muistutetaan ukrainalaisten tuskasta. Taulussa lukee venäjäksi: Samalla, kun lomailet, kaikilla ukrainalaisilla ei ole kotia, johon palata.

Lisätietoja:

Yksityinen: Elmaci Joel

Yksityinen: Elmaci Joel

Politiikan ja viestinnän suunnittelija

joel.elmaci@kokoomusnuoret.fi

+358 449 708 258

Poliittisen ja päivittäisen viestinnän suunnittelu ja toteutus, kampanjasuunnittelu