Binga Tupamäki valittu Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi

Tiedote

Kokoomusnuorten uudeksi puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2024–2025 on valittu Binga Tupamäki, 25, oikeustieteen maisteri Kauniaisista. Tupamäki valittiin tehtävään Kokoomusnuorten liittokokouksessa Tampereella lauantaina 4. marraskuuta 2023.

Tupamäki on toiminut Kauniaisten kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2017 ja on tällä hetkellä jäsenenä kaupungin yhdyskuntavaliokunnassa sekä varajäsenenä hyvinvointivaliokunnassa. Tupamäki on myös ollut ehdolla eduskuntavaaleissa vuosina 2019 ja 2023.

Aktiivisena kokoomusnuorena vuodesta 2014 lähtien Tupamäki on toiminut useissa eri luottamustehtävissä, esimerkiksi Uudenmaan Kokoomusnuorten varapuheenjohtajana 2016–2017 ja Uudenmaan Kokoomuksen varapuheenjohtajana 2021. Hänet tunnetaan tekijänaisena, joka on aina valmis tarttumaan haasteisiin ja saamaan asiat tapahtumaan. Kokoomusnuorten liittohallituksessa hän on toiminut vuosina 2017 ja 2022. 

“Puheenjohtajakaudellani haluan ohjata Kokoomusnuorten poliittista antia syvällisemmäksi. Kokoomusnuorten ei tule tyytyä vain yksittäisiin kannanottoihin päivän trendikkäistä aiheista. Linjaamme on luotava pitkäjänteisesti: erityisesti tällä hallituskaudella oikeistolaista politiikkaa on puolustettava. Suomen vasemmistoperintö on niin syvänpunaista, että kokoomuksen maltillisetkin ehdotukset näyttävät radikaaleilta. Tavoitteena on liikuttaa keskivertosuomalaisenkin arvokarttaa oikealle.”, toteaa Kokoomusnuorten tuleva puheenjohtaja Binga Tupamäki.

Tupamäen puheenjohtajakauden aikana käydään neljät valtakunnalliset vaalit: presidentinvaalit ja europarlamenttivaalit vuonna 2024 sekä kunnallis- ja aluevaalit vuonna 2025

”Tulevat vaalit ovat loistava areena tuoda esille yhteiskunnallisesti kirpeitäkin aiheita. Näitä ovat muun muassa yhä kiristyvämpi EU:n regulaatio, hyvinvointivaltion kestämättömyys sekä alueuudistuksen epäonnistuminen. Kokoomusnuorten tehtävänä on herättää ja johtaa julkista keskustelua, ei pelkästään seurata sitä. Tämä samalla innostaisi mahdollisimman monta kokoomusmielistä nuorta mukaan toimintaamme ja politiikkaan”, Tupamäki linjaa.

Vuonna 2024 Kokoomusnuoret uudistaa tavoiteohjelman lisäksi myös periaateohjelman. Tupamäki näkee tämän mahdollisuutena syventävälle arvokeskustelulle ja korostaa tarvetta poliittiselle ja aatteelliselle johtajuudelle.

Kokoomuksen Nuorten Liiton 90. liittokokous jatkuu Tampereella sunnuntaihin 5.11.2023 saakka. Sunnuntaina liittokokous valitsee järjestölle kaksi varapuheenjohtajaa ja 10 liittohallituksen muuta jäsentä. Henkilövalintojen lisäksi liittokokouksessa käsitellään järjestön toimintaa ohjaavat asiakirjat sekä järjestön poliittista linjaa ja toimintaa määrittäviä liittokokousaloitteita.

Binga Tupamäki aloittaa tehtävänsä Kokoomusnuorten puheenjohtajana 1.1.2024, samalla kun istuva puheenjohtaja, tamperelainen Ida Leino, väistyy tehtävästään.Lisätietoja:

Tupamäki Binga

Tupamäki Binga

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2024–2025

binga.tupamaki@gmail.com

+358 50 539 4440

Bäckström Teresa

Bäckström Teresa

Pääsihteeri

teresa.backstrom@kokoomusnuoret.fi

+358 40 152 4080

Operatiivisen toiminnan johtaminen, henkilöstön johtaminen, rekrytointi, talous ja hallinto