Markkinataloutta ei pidä syyttää poliitikkojen virheistä

Kannanotto

Kokoomusnuoret ei hyväksy sitä tapaa, jolla etenkin sosialidemokraattien keskuudessa markkinatalous ja pankkisektori on pyritty leimaamaan syypäiksi Kreikan kriisiin. ”Kreikan tilanteesta voidaan nähdä, mihin valtion menojen paisuttaminen ja kyvyttömyys karsia menoista todella johtavat. Syypää ei ole markkinatalous, vaan vastuuton tuhlaaminen julkisella sektorilla”, toteaa kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman.

Kokoomusnuoret toivoo, että Kreikan kriisiä ei käytettäisi pikkupolitikointiin vaan siitä osattaisiin vetää nopeasti oikeat johtopäätökset. ”Suomessakin olisi syytä ottaa opiksi Kreikan tapauksesta sen suhteen, mihin julkisten menojen paisuttaminen velkarahalla lopulta johtaa. Markkinatalouden syyttäminen on poliitikkojen yritys pakoilla vastuuta itse tekemistään päätöksistä”, Rydman sanoo.

Taloudelliset kriisiajat osoittavat kokoomusnuorten mielestä selvästi, millä tahoilla on aidosti halua kantaa vastuuta taloudesta ja hyvinvoinnista. ”Se joka tekee muhkeimmat vaalilupaukset ja lunastaa ne velkarahalla, ei palvele hyvinvointia. Hyvinvointia palvelee se, joka huolehtii julkisen talouden kestokyvystä tiukalla budjettikurilla”, Rydman kiteyttää.

Innostavana esimerkkinä kokoomusnuoret näkee Viron, jossa ei ole pelätty tehdä vaikeitakaan taloudellisia uudistuksia. Talouskriisin kurimuksessa Viro on rohkeasti lähtenyt tasapainottamaan talouttaan pelkäämättä menonleikkauksiakaan. Viron edellytykset toipua kriisistä ovatkin monta muuta maata paljon paremmat.

Ota kantaa