Syrjintä ei koskaan ole positiivista

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liitto hämmästelee sitä, ettei suurin osa Suomen johtavista poliitikoista ole valmis tuomitsemaan enemmistöihin kuuluvien ihmisten syrjintää. Vähemmistöjen suosiminen kiintiöiden ja positiivisen erityiskohtelun varjolla on kokoomusnuorten mielestä hälyttävä osoitus Suomessa esiintyvästä julkisesta rasismista. ”Jos Suomesta todella halutaan tasa-arvoinen yhteiskunta, ei rekrytointitilanteissa esimerkiksi sukupuolella tai etnisellä taustalla tulisi olla mitään merkitystä. Ainoastaan pätevyyden tulisi ratkaista”, vaatii kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman. ”Tiettyjen ryhmien suosimisella ja kiintiöillä Suomeen on luotu rakenteellista eriarvoisuutta, joka lisää jännitteitä eri ryhmien välille.”

Rydman suomii myös poliitikkojen kaksinaamaisuutta rasismikeskustelussa. ”Ei ole uskottavaa tuomita rasismia, jos ei samalla tuomitse myös vähemmistöryhmien positiivista erityiskohtelua”, Rydman toteaa. ”Rasismia ei voida parantaa rasismilla. Vain todellinen tasa-arvo auttaa, ei vähemmistöille annetut erivapaudet.”

Kokoomusnuoret vaatii, että yksilöitä kohdellaan Suomessa yksilöinä eikä erilaisten vähemmistö- tai enemmistöryhmien jäseninä.

Lisätiedot:
Wille Rydman, 050-5167651
Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret
wille.rydman(a)kokoomusnuoret.fi

Ota kantaa