Uuden hallituksen pysäytettävä velkaantuminen

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liitto vaatii, että hallitusneuvotteluissa sitoudutaan valtiontalouden tasapainottamiseen ja velkaantumisen pysäyttämiseen. Kokoomusnuorten mukaan tämä edellyttää tiukkaa talouskuria ja myös menonleikkauksia.

”Myös hallitusvastuuseen osallistuvien vasemmistopuolueiden tulee sitoutua vastuulliseen talouspolitiikkaan”, vaatii kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman. ”Valtio velkaantuu kovaa tahtia, eikä tässä tilanteessa yksikään vastuullinen puolue voi vaatia uusia menonlisäyksiä.”
Kokoomusnuoret muistuttaa, että isänmaan etu edellyttää velkaantumisen pysäyttämistä. ”Tässä taloustilanteessa Suomella ei ole varaa pikkupolitikointiin. Poliitikkojen ei pidä lähteä lunastamaan kalliita vaalilupauksiaan velkarahalla, vaan kantaa vastuuta tulevaisuudesta. Tämän päivän velat ovat pois huomisen hyvinvoinnista”, Rydman sanoo.

Kokoomusnuorten mukaan valtion velkaantuminen on myös sukupolvikysymys. Viimeiset vuodet valtio on rahoittanut joka vuosi keskimäärin viidenneksen menoistaan velkarahalla. Nämä velat lankeavat tulevien sukupolvien maksettavaksi.

Lisätiedot:
Wille Rydman, 050-5167651
Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret
wille.rydman(a)kokoomusnuoret.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.