Juha-Pekka Nurvala valittu YEPP:n pääsihteeriksi

Tiedote

Kokoomusnuorten Juha-Pekka Nurvala on valittu YEPP:n (Youth of the European People’s Party) lauantaina Berliinissä järjestetyssä VIII kongressissa järjestön pääsihteeriksi. Kongressiin osallistui yli 200 nuorta eurooppalaista poliitikkoa yli 30:sta maasta. Myös Saksan liittokansleri Angela Merkel kunnioitti kongressia läsnäolollaan pitämällä puheen Saksan roolista talouskriisin hoitamisessa. Alun perin Naantalista lähtöisin oleva 22-vuotias Nurvala opiskelee kansainvälistä politiikkaa Lontoon King’s Collegessa. Hän on viimeiset kaksi vuotta toiminut YEPP:n hallituksen jäsenenä ja ollut päävastuussa järjestön poliittisen ohjelman valmistelusta. Nurvalan kongressissa saama lähes yksimielinen tuki on osoitus siitä, että hän on tehnyt erinomaista työtä hallituksen jäsenenä, ja hänen osaamisensa halutaan säilyttää YEPP:ssa myös tulevaisuudessa, iloitsee Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja ja kansainvälispoliittisen työryhmän puheenjohtaja Anne Taavitsainen.

Euroopan kansanpuolueen (EPP) nuorisojärjestö YEPP on vaikutusvaltaisin poliittinen nuorisojärjestö Euroopassa. Useat YEPP:ssa vaikuttaneet nuoret ovat myöhemmin nousseet maidensa poliittiseen johtoon. Mm. Jyrki Katainen ja Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt ovat aikaisemmin toimineet järjestön johtotehtävissä. Nurvalassa on ehdottomasti aineksia tulevaisuuden eurooppalaiseksi johtajaksi, ennustaa Taavitsainen.

Lisätietoja:
Anne Taavitsainen, +358404142362
Juha Pekka Nurvala, +447883858347

Ota kantaa