Seksuaalirikoksista tuomittava ankarampia rangaistuksia

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liitto sanoutuu jyrkästi irti yksittäisen rivijäsenensä ajatuksista koskien avioliitossa tapahtuneita raiskauksia. Kokoomuksen Nuorten Liitto tuomitsee jyrkästi kaiken sukupuolisen väkivallan riippumatta siitä, mikä on tekijän aiempi suhde uhriinsa.

”Kokoomuksen Nuorten Liitto on vuosien ajan kamppaillut päättäväisesti sen puolesta, että suomalaista rangaistuskäytäntöä väkivaltarikoksista tiukennettaisiin merkittävästi”, toteaa kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman. ”Olemme tällä kannalla edelleen. Eriävän mielipiteen esittänyt henkilö on yksittäistapaus ja edustaa kantaansa aivan yksin.”

Kokoomusnuorten mukaan raiskaus on aina ankarasti tuomittava rikos, tapahtui se sitten avioliitossa tai sen ulkopuolella. ”Raiskaus on julmimman luokan vapaudenriistoa, ja vapaus on meille pyhä. Kaikista tällaisista rikoksista tulee tuomita ankaria rangaistuksia. Tekijän ja uhrin välinen avioliitto ei missään nimessä voi eikä saa olla lieventävä asianhaara”, Rydman linjaa.

Lisätiedot:
Wille Rydman, 050-5167651
Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret
wille.rydman(a)kokoomusnuoret.fi

Ota kantaa