Urpilainen epätasa-arvoa ajamassa

Kannanotto

Viime perjantain (8.7.2011) Kauppalehdestä luettiin, että tuore valtionvarainministeri Jutta Urpilainen kannattaa naiskiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksiin. Urpilaisen mielestä naisedustukseen tulee puuttua naiskiintiöin, mikäli ”luonnolliset tiet eivät tuota tulosta”.

Yritysten tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen. Etelä-Savon Kokoomusnuorten mielestä on selvää, että yritysten hallituksiin ja johtoon tulee jatkossakin voida valita kaikkein pätevimmät ja osaavimmat henkilöt
sukupuoleen katsomatta. Tämä on samalla myös koko kansantalouden etu.

Sukupuolikiintiöiden ongelmat nähdään esimerkiksi Suomen kuntapolitiikassa. Kansalta suuremman luottamuksen saaneen ehdokkaan sijaan saatetaan luottamusmiespaikalle nostaa vähemmän kannatusta saanut kiintiösukupuolen edustaja.
– Politiikassa sukupuolikiintiöt edustavat siis paitsi epätasa-arvoa myös epädemokratiaa, Etelä-Savon Kokoomusnuorten puheenjohtaja Annaliisa Räsänen muistuttaa.

2010-luvulla Suomi on jo niin tasa-arvoinen maa, että suomalaiset naiset ovat vapaita tekemään elämässä itseään tyydyttäviä valintoja. Naisten erityiskohtelu edustaa vanhanaikaista käsitystä naisten kyvyistä ja mahdollisuuksista. Emme kai halua, että pätevät naisosaajat leimataan kiintiönaisiksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.