Miinoista ei pidä luopua

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liitto vastustaa Suomen liittymistä henkilömiinat kieltävään Ottawan sopimukseen. Kokoomusnuorten mukaan on vastuutonta luopua Suomen puolustuksen kannalta elintärkeästä asejärjestelmästä, jolle ei ole löydettävissä riittävää korvaajaa.

”Suomen puolustusta ei saa rakentaa epävarmojen asejärjestelmien varaan”, vaatii kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman. ”Miinat ovat ylivertainen asejärjestelmä Suomen kaltaisessa maassa, jolla on pitkät rajat puolustettavanaan mutta vain vähän puolustajia.”

Kokoomusnuoret muistuttaa, että rauhan aikana suomalaiset miinat eivät ole maastossa, vaan Puolustusvoimien varastoissa. Suomen oloissa maamiinat ovat myös turvallisempia kuin korvaavaksi järjestelmäksi ehdotetut rypälepommit, joiden riski jäädä räjähtämättöminä maastoon on paljon suurempi. Suomi ei myöskään heittele miinoja summanmutikassa maastoon kriisitilanteessa, vaan jokaisen miinan sijainti on tarkasti tiedossa.

”Jalkaväkimiinoista luopuminen on sikälikin hullunkurista, että kyse on nimenomaisesti puolustusaseista”, Rydman muistuttaa. ”Miinoilla ei voi hyökätä, niillä voi ainoastaan puolustaa. Lisäksi jalkaväkimiinojen etuna on niiden pelotevaikutus. Hyvin varustetun valtion kimppuun on paljon vähemmän houkuttelevaa hyökätä kuin sellaisen, joka on itse ajanut oman puolustuksensa alas.”

Wille Rydman, 050-5167651
Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret
wille.rydman(a)kokoomusnuoret.fi
www.kokoomusnuoret.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.