Hämeen Kokoomusnuoret: Matalapalkkatyöllä syrjäytymistä vastaan

Kannanotto

Hämeen Kokoomusnuoret vaatii matalapalkkatyön tarjonnan edistämistä, jotta kaikilla ihmisillä on mahdollisuus päästä töihin. Nykyisellään työnantajat eivät voi palkata kaikkia tarvitsemiaan ihmisiä töihin sillä yleissitovien työehtosopimusten vähimmäispalkkavaatimukset ja muu sääntely tekevät työn tarjoamisen kannattamattomaksi. Kokoomusnuorten mielestä työsuhteen ehtoja ei pidä määrätä ylhäältä työmarkkinajärjestöistä käsin, vaan työntekijän on itse saatava päättää sopimusehdoista suoraan työnantajansa kanssa.

”Matalapalkkatyö mahdollistaisi niidenkin ihmisten pääsyn työmarkkinoille, joiden tuottavuus ei ole niin suuri, että työnantajan kannattaisi palkata heidät nykyisten yleissitovien työehtosopimusten mukaisella korvauksella töihin”, sanoo Kokoomusnuorten liiton ja Hämeen piirin hallituksien jäsen Juuso Seppälä. ”Esimerkiksi moni opiskelija tekisi oman alan töitä pienemmälläkin palkalla, sillä tärkeintä on riittävän työkokemuksen saaminen ennen ammattiin valmistumista.”

Matalapalkkatyön mahdollistaminen olisi täsmäase myös nuorisotyöttömyyttä vastaan, sillä usein juuri nuorilla työnhakijoilla työkokemuksen ja koulutuksen puute estää työsuhteen muodostamisen tavallisella palkkatasolla. Kokoomusnuorten mielestä työ onkin parasta sosiaaliturvaa, sillä juuri työtä tekemällä ihminen kokee itsensä tärkeäksi osaksi yhteiskuntaa, mikä ehkäisee tehokkaasti syrjäytymistä. Ilman töihin kannustavia toimenpiteitä kansakuntamme on vaarassa taantua oleskeluyhteiskunnaksi.

Lisätietoja:

Päivi Eskola
puheenjohtaja
Hämeen Kokoomusnuoret
040 8252 386

Juuso Seppälä
hallituksen jäsen
Kokoomuksen nuorten liitto
hallituksen jäsen
Hämeen Kokoomusnuoret
040 5547 792

2 kommenttia artikkeliin “Hämeen Kokoomusnuoret: Matalapalkkatyöllä syrjäytymistä vastaan
  1. Huomauttaisin, että vaikka työtä tehdessään toki tunteekin itsensä tärkeäksi osaksi yhteiskuntaa, niin jollain se vuokrakin olisi maksettava.

    Varsinkin pääkaupunkiseudulla vuokrataso on kohonnut jo niin korkeaksi, että nykyisistä palkoistakin jo reilusti yli puolet menee vuokranmaksuun. Yksinasuvilla helposti enemmänkin.

    Ilman ripeitä vuokrasääntelytoimenpiteitä ja palkankorotuksia kansakuntamme onkin vaarassa taantua sillan alla oleskeluyhteiskunnaksi.

  2. S.P.K. sanoo:

    Hyvänsuuntainen ehdotus, mutta ei tarpeeksi radikaali. Jos poistettaisiin palkan maksamisen velvollisuus kokonaan, saataisiin ihan jokainen syrjäytynyt töihin ja heikommastakin aineksesta olisi jotain hyötyä Suomen valtiolle. Työ vapauttaa sosiaalipummiudesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.