Vapaus toimii! Loputkin kaupan esteet vauhdilla alas

Kannanotto

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov vaatii, että kaupan alalla toiminutta esimerkkiä tulisi seurata myös muualla yhteiskunnassa.

Kaupan Liitto kertoi maanantaina kauppojen aukioloaikojen vapauttamisen luoneen tänä vuonna 2500 uutta työpaikkaa kaupan alalle. Kaupan Liiton mukaan niin päivittäistavarakaupan kuin tavaratalokaupan liikevaihto on myös noussut selkeästi.

”Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen on hyvä esimerkki siitä, että antamalla ihmisille ja yrityksille tilaa, luodaan talouteen kasvua ”tyhjästä”. Nyrkkisääntönä on syytä muistaa, että talouden toimeliaisuuden lisäämiseksi tarvitaan tukieurojen sijaan vain lisää vapautta”, sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

”Tällainen työpaikkojen määrän lisäys on merkittävä vallitsevassa työllisyystilanteessa. Kaikki keinot, jotka luovat Suomeen lisää työtä, pitäisi saada käyttöön. Aukioloaikojen vapauttaminen on hyvä esimerkki siitä, että sellaisia keinoja myös on. Muutos ei maksanut mitään, mutta vaikutukset talouskasvuun ja työllisyyteen ovat merkittävät.” Sazonov toteaa.

”Määrätietoista työtä sääntelyn keventämiseksi tulee jatkaa. Seuraavaksi tulee tarttua erityisesti apteekki- ja liikennesääntelyyn. Uskon myös hallituksen kaavaileman alkoholilainsäädännön keventämisen johtavan kaupankäynnin ja myynnin toivottuun piristymiseen.” Sazonov päättää.

Lisätietoja:

Vuornos Henrik

Vuornos Henrik

henrik.vuornos@kokoomusnuoret.fi

+358 44 253 4444

Ota kantaa