2000-luku kutsuu, herra puolustusministeri!

Kannanotto

Puolustusvoimat juhlii tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa teemalla ”maanpuolustus kuuluu kaikille”. On käsittämätöntä että puolustusministeri haluaa ottaa takapakkia tasa-arvon saralla samalla kun kaikki muut tahot ministeriöstä puolustusvoimiin pyrkivät edistämään tasa-arvoa.

“Aikoinaan Suomen ja Euroopan ensimmäinen naispuolustusministeri Rehn teki hartiavoimin työtä sen eteen, että tänä päivänä moni motivoitunut nainen pääsee puolustamaan maataan. Sen jälkeen tasa-arvotyö on ottanut valtavia harppauksia eteenpäin. Yrittääkö ministeri Niinistö kumota kaiken tämän maanpuolustuksen ja tasa-arvon eteen tehdyn työn vain ja ainoastaan oman konservatiivisen näkemyksensä takia?” kummastelee Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Matias Pajula.

Sen sijaan että säästöjä haetaan sulkemalla naiset pois varusmiespalveluksesta ja samalla myös mahdollisilta sotilasurilta, voisimme keskittyä maanpuolustusjärjestelmän uudistamiseen esimerkiksi valikoivan yleisen asevelvollisuuden kautta. Ministeri Niinistön naisiin kohdistuvan säästötoimenpiteen vaikutus 2,8 miljardin euron kokonaisbudjettiin on noin promillen luokkaa. Kannattaako meidän 2-4 miljoonan vuoksi vähentää tulevan reservimme rivistä motivoituneita maanpuolustajia eläessämme globaalisti epävakaita aikoja? Meidän mielestämme ei, sillä maanpuolustus kuuluu kaikille ja siksi tämä avaus tulisi vetää takaisin ja pohtia maanpuolustuksen tulevaisuutta ihan eri näkökulmasta.

Lisätiedot:

Matias Pajula
varapuheenjohtaja
050 575 3347

 

Ota kantaa