Kokoomuksen Nuorten Liitto tukee puolueen varapuheenjohtajiksi Grahn-Laasosta, Häkkästä ja Talvitietä

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liitto on päättänyt tukea opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (35), oikeusministeri Antti Häkkäsen (33) ja kansanedustaja Mari-Leena Talvitien (37) valintaa Kokoomuksen varapuheenjohtajiksi. Liittohallitus teki päätöksen tuesta yksimielisesti. Valinnat puolueen varapuheenjohtajista tehdään Turun puoluekokouksessa 8.-10.6.

”Kokoomusnuorilla on ilo tukea kolmea osaavaa, nuorta ja kokenutta poliitikkoa puolueen varapuheenjohtajiksi. Puoluejohdon pitää aina pystyä katsomaan eteen, ei taaksepäin. Tässä joukossa yhdistyy vahva tulevaisuusorientaatio ja ymmärrys nuorten ihmisten elämästä”, sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos.

Kokoomusnuoret ovat tyytyväisiä kuluneen kahden vuoden aikana tehtyyn yhteistyöhön istuvien varapuheenjohtajien Grahn-Laasosen ja Häkkäsen kanssa. Kokoomusnuoret uskovat tiiviin yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa.

”Kiireiset ministerit ovat olleet aina kalenterin salliessa Kokoomusnuorten käytettävissä. Sekä Grahn-Laasonen että Häkkänen ovat käyneet useamman kerran Kokoomusnuorten tapahtumissa ja ottaneet vastaan tiukkaakin sparrausta politiikan sisällöistä. Tiivis ja hyvä yhteys valtioneuvoston jäseniin on Kokoomusnuorten vaikuttavuuden kannalta ydinkysymys. Hyvän yhteistyön on syytä jatkua myös tulevaisuudessa”, sanoo Vuornos.

”Grahn-Laasonen ja Häkkänen ovat nousseet molemmat nuorina ministereiksi. He ovat pystyneet lunastamaan suuret odotukset ja näyttäneet raudanlujaa osaamista poliittisessa johtamisessa niin valtakunnan politiikassa kuin puolueen sisällä. Kokoomusnuoret haluavat antaa vahvan selkänojan heidän toiminnalleen myös vastaisuudessa, ja tukevat siksi molempien uudelleenvalintaa”, jatkaa Vuornos.

Grahn-Laasosen ja Häkkäsen lisäksi Kokoomusnuoret tukevat uutena ehdokkaana puoluejohtoon kansanedustaja Mari-Leena Talvitietä. Talvitie on ensimmäisen kauden kansanedustaja Oulusta, joka on toiminut aikanaan useamman vuoden Kokoomusnuorten piirijärjestön puheenjohtajana.

”Talvitie täydentää puolueen puheenjohtajiston osaamista erityisesti sinnikkäällä panoksella järjestötyöhön. Kokoomusnuorten kasvattina Talvitie ymmärtää järjestötyön ja Kokoomuksen Nuorten Liiton merkityksen puolueen tulevaisuuden rakentamisessa”, sanoo Vuornos.

”Diplomi-insinöörinä Talvitie tuo puoluejohtoon tekniikan ymmärrystä ja osaamista erityisesti rakentamisen sekä ympäristön osalta. Oululaisena Talvitie tuo puolueen varapuheenjohtajien joukkoon myös maantieteellisen edustuksen pohjoisesta Suomesta. Talvitie olisi erinomainen osa puheenjohtajiston kokonaisuutta”, jatkaa Vuornos.

Kokoomuksen Nuorten Liitto suosittelee jäsenilleen Sanni Grahn-Laasosen, Antti Häkkäsen ja Mari-Leena Talvitien äänestämistä puolueen varapuheenjohtajiksi.

Lisätietoja:

Vuornos Henrik

Vuornos Henrik

henrik.vuornos@kokoomusnuoret.fi

+358 44 253 4444