Suomeen säädettävä puoskarilaki

Kannanotto

Helsingin Kokoomusnuoret vaatii hallitusta aloittamaan välittömästi puoskarilain valmistelun. Maailmaa ravistelevan pandemian aikana vaihtoehtoisten hoitomuotojen  harhaanjohtava markkinointi on lisääntynyt. 

“Laajan epidemian aikana vilkastunut keskustelu lääketieteellisesti todistamattomista vaihtoehtohoidoista on ollut huolestuttavan yksipuolista. Valitettavasti vaihtoehtohoidot ja niiden tarjonta ovat nostaneet päätään yhä enemmän”, kertoo Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja Teresa Bäckström.

Suomessa valvotaan tarkasti terveydenhuollon ammattikuntaa Valviran toimesta, mutta vaihtoehtohoidot ovat jääneet täysin vaille valvontaa monista yrityksistä huolimatta. 

“Kymmenen vuoden suunnittelusta huolimatta vaihtoehtoisia hoitomuotoja ei olla saatu millään tavoin valvonnan piiriin. Koronavirusepidemia on osoittanut sen, että nyt viimeistään on aika panna puoskarointi kuriin ennen kuin lisää ihmisiä menettää terveytensä tai pahimmillaan jopa henkensä”, toteaa Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen Maria Miala.

“Laki suojelisi erityisesti kaikista heikoimmassa asemassa olevien potilasturvaa. Ihmisten turvallisuus on turvattava ja harhaanjohtava markkinointi tulisi kieltää”, täydentää Bäckström. 

Helsingin Kokoomusnuoret vaatii hallitukselta pikaisia toimia suomalaisten suojelemiseksi puoskarihoidoilta.

Lisätietoja:

Bäckström Teresa

Bäckström Teresa

Pääsihteeri

teresa.backstrom@kokoomusnuoret.fi

+358 40 152 4080

Operatiivisen toiminnan johtaminen, henkilöstön johtaminen, rekrytointi, talous ja hallinto

Miala Maria

Miala Maria

Kansainvälisen vaikuttamisen sihteeri

maria.miala@kokoomusnuoret.fi

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin