Aurajoen Kokoomusnuoret

Aurajoen kokoomusnuoret: Kokoomuksen tulee luopua ryhmäkurista elpymisrahastoa koskevassa äänestyksessä

Kannanotto

Perustuslakivaliokunta päätti tiistaina äänin 8-9, että että EU:n elpymispaketti vaatii eduskunnassa 2/3 enemmistön. Asiasta päätetään näin ollen eduskunnan suuressa salissa. 

Aurajoen kokoomusnuoret katsoo, että kokoomuksen tulee luopua ryhmäkurista elpymisrahastoa koskevassa äänestyksessä. 

”Kokoomus on elpymisrahastoa koskevassa kysymyksessä vaa’ankieliasemassa paitsi Suomessa, myös koko Euroopassa. Tämänpäiväinen PeVin lausunto asettaa Suomen koko Euroopassa suurennuslasin alle. Tämän mittaluokan asioissa edustajilla tulee olla oikeus äänestää omatuntonsa mukaan”, Aurajoen kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Santeri Kauppinen sanoo.

Aurajoen kokoomusnuoret huomauttaa, ettei elpymisrahaston vastustaminen tarkoita EU-vastaisuutta. Yhdistyksen mukaan pakettia ei tulisi hyväksyä nykyisessä muodossaan.

”Paketin hyväksyminen romuttaisi perussopimuksen no bailout -periaatteen. Katsomme, että järkevän ja toimivan EU:n tulee noudattaa omia periaatteitaan. Kyse on myös oikeusvaltion puolustamisesta”, yhdistyksen hallituksen jäsen Elisa Hyvärinen sanoo.

”Toivomme eduskuntaryhmälle viisautta tänään pidettävässä ryhmäkokouksessa. EU:n arvoilta katoaa uskottavuus, jos unioni ei itse noudata perussopimuksia”, Kauppinen ja Hyvärinen päättävät.

Lisätietoja:

Elisa Hyvärinen
Aurajoen Kokoomusnuorten hallituksen jäsen
elisa.hyvarinen@gmail.com
+358 504 935 588

Santeri Kauppinen
Aurajoen Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja
sane.kauppinen@gmail.com