Kokoomusnuoret: NHL-ottelujen näyttäminen ei kuulu Yleisradion verorahoilla rahoitettaviin tehtäviin

Kannanotto

Verovaroilla rahoitettu Yleisradio kertoi tiistaina, että se on tehnyt sopimuksen NHL-oikeudet Suomessa omistavan NENT Groupin kanssa jääkiekon NHL:n pelien näyttämisestä tällä ja seuraavalla kaudella Ylen kanavilla ja palveluissa. Kokoomusnuoret tuomitsee veronmaksajien varojen käyttämisen tällaiseen tarkoitukseen ja vaatii sopimuksen välitöntä mitätöimistä.

Kokoomusnuoret muistuttaa, ettei Yle voi käyttää verovaroja omien mieltymystensä mukaan vaan yhtiön tehtävät määritellään Suomen laissa. Järjestö korostaa, että jokainen yhteiskunnan euro, joka käytetään NHL:n esitysoikeuksien hankintaan, on pois jostain muualta yhteiskunnasta.

”Pohjoisamerikkalaisen jääkiekon näyttäminen ei todellakaan kuulu Yleisradion laissa määriteltyihin tehtäviin. On aivan käsittämätöntä, että yhteiskunnan varoja tuhlataan tällaiseen tarkoitukseen samaan aikaan, kun Suomi velkaantuu täysin kestämättömällä tahdilla eivätkä rahat siitä huolimatta meinaa riittää hyvinvointiyhteiskunnan keskeisiin tarpeisiin”, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Kokoomusnuoret on lisäksi huolissaan Yleisradion sisäisen kontrollin tasosta. Järjestö muistuttaa, että on tärkeää, että jokainen kansalainen voi luottaa kaikkien verovaroja käyttävien toimijoiden vastuullisuuteen ja harkintaan verovarojen käytön suhteen. Järjestön mukaan luottamus Ylen harkintaan ja vastuullisuuteen verovarojen käytön suhteen horjuu pahasti tällaisten uutisten myötä.

”Eikö Ylellä oikeasti tehdä yhtään minkäänlaista sisäistä harkintaa sen suhteen, mihin kaikkeen verovaroja täysin surutta tuhlataan? Mihin muihin yhtä käsittämättömiin hankkeisiin Yle oikein käyttää rahaa? Sisäinen kontrolli on pettänyt Ylellä ja pahasti. Tämä on todella huolestuttavaa”, päättää Pajula.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347